Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, χαρακτηρίζει μικρόψυχο τον Τζόρντι Μπερτομέου γιατί «δεν σέβεται ούτε καν το πένθος του άλλου».

Ο κ.Γιαννακόπουλος αναφέρει ότι ο κ.Μπερτομέου του έστειλε νέα δίωξη απειλώντας τον για ισόβιο αποκλεισμό, την ώρα που εκείνος δέχεται αμέτρητα συλλυπητήρια για τον θάνατο του θείου του, Κώστα Γιαννακόπουλου.

H προσωπική του δήλωση αναφέρει:

«Την ώρα που από ολόκληρη την Ευρώπη λαμβάνουμε διαρκώς αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης και συλλυπητήρια για τον χαμό του Κώστα Γιαννακόπουλου, ενός εκ των θεμελίων λίθων του Παναθηναϊκού μας, την ώρα που η οικογένεια μας είναι βυθισμένη στο πένθος, εσύ αποδεικνύεις για μια ακόμη φορά πόσο μικρόψυχος είσαι.

Το έπραξες βεβαίως κι άλλες φορές. Όταν υπερασπίστηκα τα παιδιά μου, έναντι κάποιων που έβριζαν και έριχναν κατάρες. Ή όταν μοίρασες τη φωτογραφία μου στα γήπεδα της Ευρωλίγκα, σαν να επρόκειτο για σεσημασμένο δολοφόνο. Και τώρα, τη στιγμή που η οικογένεια μου θρηνεί, εσύ απλά συνεχίζεις την προσπάθεια για την εξόντωση του Παναθηναϊκού και εμένα προσωπικά.

Μέχρι εδώ. Το μόνο που έχω να σου πω πλέον είναι «ΑΝΤΕ ΓΑΜ@@». Μόνο αυτό. Τίποτα άλλο δεν σου αξίζει.

Και ξεκαθαρίζω ότι αν καλοκαιρι τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωλίγκας δεν αποφασίσουν ότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν σέβεται θεσμούς όπως η οικογένεια, που δεν σέβεται ούτε καν το πένθος του άλλου, να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με εμάς, πόσο μάλλον να διοικεί τη διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει και δεν θα έχει θέση σε αυτή την παρωδία.

Ο αθλητισμός στηρίζεται σε ανθρώπους. Και εσύ δεν θυμίζεις πια σε τίποτα άνθρωπο».

Δίωξη

Η Ευρωλίγκα προχώρησε σε νέα πειθαρχική δίωξη κατά του Γιαννακόπουλου, λόγω των φωτογραφιών που ανάρτησε στο «Instagram» με στόχο τη διοργάνωση, τον εκτελεστικό διευθυντή της, Τζόνρτι Μπερτομέου, αλλά και τον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα, μετά από αυτήν την εξέλιξη και όσα έχουν προηγηθεί, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκού κινδυνεύει ακόμα και με ισόβια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

Η διοργανώτρια αρχή αναφέρει πως έγιναν σοβαρές παραβάσεις από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ σχηματίστηκε και φάκελος με όλα όσα καταλογίζονται σε αυτόν.

Οι «πράσινοι» πάντως, δείχνουν ενοχλημένοι, καθώς η Ευρωλίγκα δεν σεβάστηκε το πένθος της οικογένειας για το θάνατο του Κώστα Γιαννακόπουλου.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 25 του πειθαρχικού κώδικα της διοργάνωσης, οι ποινές που προβλέπονται είναι οι ακόλουθες:
1.Πρόστιμο από 30.001 έως 280.000 ευρώ.
2.Προσωρινή αφαίρεση οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.
3.Προσωρινό ή ισόβιο αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της Euroleague.
4.Προσωρινή ή ισόβια απαγόρευση εισόδου από τα γήπεδα.
5.Ολική ή μερική τιμωρία έδρας για μια περίοδο από ένα μέχρι 15 ματς.
6.Ένα έως δεκαπέντε ματς κεκλεισμένων των θυρών.