Προ ημερών η ΑΕΚ είχε στείλει αίτηση προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ζητώντας την άμεση κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής γκαράζ για τα απορριμματοφόρα του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας μέσα στο Αλσος σημειώνοντας πως «συντελείται περιβαλλοντικό έγκλημα».

Πρόκειται για ένα ζήτημα που συντηρείται εδώ και καιρό και το οποίο η Ενωση αποφάσισε να προχωρήσει. Για τον συγκεκριμένο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμματοφόρων υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, κρίνοντάς τον ως παράνομο. Με την ευθύνη για την απομάκρυνσή του να πέφτει κατά κύριο λόγο στη δημοτική Αρχή.

Αυτό το θέμα απασχολεί, και μάλιστα έντονα, την ΑΕΚ καθώς ο εν λόγω χώρος είναι μέσα στα όρια του πρότζεκτ του γηπέδου. Και από τη στιγμή που η δημοτική Αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας δεν έχει μεριμνήσει ώστε να «καθαρίσει», η Ενωση αποφάσισε να περάσει στην επίθεση.

Η αίτηση που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα η πλευρά της ΑΕΚ ήταν ουσιαστικά απλώς η αρχή των ενεργειών που θα ακολουθήσουν, αφού οι πληροφορίες θέλουν τους ανθρώπους του Δικεφάλου να έχουν ήδη προετοιμάσει μια σειρά από νομικές κινήσεις κατά εκείνων που αδράνησαν για το συγκεκριμένο ζήτημα και οι οποίες άμεσα θα πάρουν επίσημη μορφή.

Η ΑΕΚ προχωρά αυτή την υπόθεση για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η προστασία του Αλσους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ανοίγει την 1η Μαΐου καθώς εκεί που βρίσκονται τα σκουπιδιάρικα του Δήμου είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένη ζώνη αντιπυρικής προστασίας. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει καθαρά με την άδεια του γηπέδου, αφού στον χώρο που βρίσκεται το γκαράζ θα δημιουργηθούν πεζόδρομοι όμοροι του πρότζεκτ «Αγια-Σοφιά» για τους οποίους έχουν ήδη προβλεφθεί μελέτες και σχέδια σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών.

Η ΑΕΚ λοιπόν προχωρά πολύ δυναμικά στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα από το Αλσος, ενώ, πέρα από τις καταγγελίες που θα γίνουν από μεριάς της, υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες που προέρχονται από πολίτες και δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι επίσης πιέζουν στον βαθμό που μπορούν για να βρεθεί ένα άλλο μέρος που θα στεγάσει τα απορριμματοφόρα του δήμου.

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τις εργασίες κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς» αυτές προχωρούν χωρίς φρένο. Ηδη το οικόπεδο έχει αλλάξει μορφή, αφού έχουν σχηματιστεί και οι πρώτοι κερκιδοφόροι, πάνω στους οποίους θα πατήσουν οι εξέδρες του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Θυμίζουμε πως οι εξέδρες θα προκατασκευαστούν και θα παραδοθούν στο εργοτάξιο μέσα στους επόμενους μήνες. Παράλληλα δηλαδή με τη διαδικασία θεμελίωσης που συνεχίζεται κανονικά και πλέον έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς του οικοπέδου.

Η υπογειοποίηση

Εξελίξεις και μάλιστα άμεσες αναμένονται στο θέμα της υπογειοποίησης των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών που συνδέεται άμεσα με το γήπεδο της ΑΕΚ. Η Περιφέρεια ενέκρινε πρόσφατα την ΜΠΕ του έργου και πλέον αυτό που απομένει είναι η προκήρυξη του δημόσιου διαγωνισμού ώστε να προκύψει η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο. Με στόχο να τεθεί σε φάση υλοποίησης μέσα στο καλοκαίρι.

Για όλα τα παραπάνω η ΑΕΚ είναι σε ανοικτή γραμμή με την Περιφέρεια ώστε να μη χαθεί χρόνος και τα πάντα να τρέξουν το συντομότερο. Μιας και όπως προαναφέραμε το συγκεκριμένο έργο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πρότζεκτ «Αγια-Σοφιά».