Ιστορική στιγμή για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 23-23 με την Μαδέιρα στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με τη νίκη της 29-21 στο πρώτο ματς στην Πορτογαλία, προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Challenge Cup. Ο τελικός επίσης θα είναι διπλός.

Είναι η τρίτη φορά που μια ελληνική ομάδα θα βρεθεί σε τελικό, μετά την Βέροια το 2003 και τον Διομήδη Άργους το 2012, ο οποίος και κατέκτησε το τρόπαιο. Αντίπαλος της ΑΕΚ θα είναι μία εκ των Ποτάισα Τούρντα (Ρουμανία) και Βεστμανάγιερ (Ισλανδία), με τους Ισλανδούς να έχουν νικήσει 31-28 στο πρώτο ματς και την ρεβάνς να γίνεται στην Ρουμανία.

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 2, Γεωργιάδης, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 3, Π. Νικολαΐδης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής, Βαμβακάς 1, Αργυρού 2, Βραζάλιτσα 2, Μυλωνάς 5.

ΜΑΔΕΪΡΑ (Πάουλο Φιντάλγκο): Λίμα 3, Βιέιρα, Μορέιρα 1, Μάρτινς 1, Γκόμες Ν., Σάντος Ντ. 1, Καρβάλιο, Μιράντα 4, Σεμέδο 7, Γκόμες Ζ. 2, Καπντεβίλ, Πίντο 4, Νέκρουσετς.