Χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη δυσκολία, οι Τορόντο Ράπτορς νίκησαν 102-92 τους Ουίζαρντς στην Ουάσινγκτον και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση των πλέι οφ του ΝΒΑ, καθώς έφτασαν στις τέσσερις νίκες, έναντι δύο των γηπεδούχων. Κορυφαίος για την ομάδα του Καναδά, ήταν ο Λόουρι με 24 πόντους, ενώ double double πέτυχε ο Βαλαντσιούνας, καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ. Πρωταγωνιστής των ηττημένων ο Μπιλ με 32 πόντους.

Παράλληλα, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ράσελ Ουέστμπρουκ δεν στάθηκε αρκετή στους Θάντερ, αφού οι Γιούτα Τζαζ επικράτησαν με 96-91 και έφθασαν την σειρά στις 4-2 νίκες, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ ήταν κορυφαίος των νικητών, καθώς σημείωσε 38 πόντους, ενώ ο …απίστευτος Ουέστμπρουκ πέτυχε 46 πόντους και μάζεψε δέκα ριμπάουντ.

Τέλος, ο ΛεΜπρον Τζέιμς θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του, έβδομο αγώνα στον Α` γύρο των πλέι οφ, καθώς οι Πέϊσερς συνέτριψαν με 121-87 τους Καβαλίερς, ισοφάρισαν την σειρά σε 3-3 και έδωσαν παράταση στην αγωνία για την πρόκριση. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Ολαντίπο που με με 28 πόντους, 13 ριμπάουντ και δέκα ασίστ, σημείωσε το πρώτο triple double στην καριέρα του, ενώ ο Τζέιμς πέτυχε …μόλις 22 πόντους.