Το γκολ του Σεσκ Φάμπρεγας στο 4ο λεπτό ήταν αρκετό για την Τσέλσι, που έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Λίμπερτι, επικρατώντας 1-0 της Σουόνσι. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε διατήρησε έτσι τις ελπίδες της για πλασάρισμα στην τετράδα που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη πλευρά,η Σουόνσι που πάλεψε για τον βαθμό, παρέμεινε κοντά στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Νωρίτερα, η Λίβερπουλ εμφανίστηκε υποτονική και με αρκετές αλλαγές κόντρα στη Στόουκ που δίνει επίσης μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι του Πολ Λάμπερτ κατάφεραν και πήραν τον βαθμό (0-0), χωρίς ωστόσο αυτό να βελτιώνει τη βαθμολογική τους θέση. Οι χαμένοι βαθμοί πάντως φέρνουν και σε δύσκολη θέση τη Λίβερπουλ, σε ότι αφορά την τετράδα που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ «παγιδεύτηκε» από την κλειστή και πιεστική άμυνα της Στόουκ, δεν είχε κίνηση και παρά τις 20 τελικές, ελάχιστες φορές απείλησε ουσιαστικά την εστία του Μπάτλαντ. Ο Σαλάχ έχασε απίστευτη ευκαιρία στο α’ μέρος (5′), όταν σούταρε άουτ μόνος με τον Μπάτλαντ, ενώ ο διαιτητής Αντρε Μάρινερ ακύρωσε γκολ του Ινγκς, με υπόδειξη για οφσάιντ από τον βοηθό. Στο β’ μέρος ο Μάρινερ δεν είδε το χέρι του Πίτερς στην περιοχή (σε σέντρα του Κλάιν), ενώ γενικά ήταν ανεκτικός στα σκληρά μαρκαρίσματα του αμυντικού της Στόουκ πάνω στον Σαλάχ.Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία σημαντική ευκαιρία με τον Σόουκρος στο 90′.

Η Γουέστ Μπρομ συνεχίζει να ελπίζει, μαθηματικά τουλάχιστον, σε παραμονή, μετά τη νίκη της στο Σεντ Τζέιμς Παρκ επί της Νιούκαστλ (1-0), ενώ μεγάλο βήμα για την παραμονή της έκανε και η Σαουθάμπτον, με το 2-1 επί της Μπόρνμουθ.

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής της Premier League:

Λίβερπουλ-Στόουκ Σίτι 0-0

Μπέρνλι-Μπράιτον 0-0

Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ 5-0

(17′ Ζαχά, 38′ ΜακΑρθουρ, 81′ Λόφτους-Τσικ, 84′ Φαν Αρνολντ, 90′ πεν. Μπέντεκε)

Χάντερσφιλντ-Έβερτον 0-2

(39′ Τοσούν, 77′ Γκουέγιε)

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ 0-1

(29′ Φίλιπς)

Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ 2-1

(25′, 54′ Τάντιτς-45′ Κινγκ)

Σουόνσι-Τσέλσι 0-1

(4′ Φάμπρεγας)

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 29/4

Μάντσεστερ Γ.-Άρσεναλ 29/4

Τότεναμ-Γουότφορντ 30/4