Η Γιουβέντους δεν παραδίδει εύκολα τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Με επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά, νίκησε 3-2 την Ιντερ στο Σαν Σίρο σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας πλέον αυτή στραβοπάτημα της Νάπολι που αγωνίζεται την Κυριακή στο Αρτέμιο Φράνκι με τη Φιορεντίνα.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προηγήθηκε στο 13′ με τον Ντάγκλας Κόστα. Πέντε λεπτά αργότερα το έργο της φάνηκε να γίνεται πιο εύκολο, καθώς αποβλήθηκε ο Βεσίνα αφήνοντας την Ιντερ με δέκα παίκτες. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ματουϊντί σκόραρε, αλλά με υπόδειξη από το VAR, το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο παίκτης της Γιουβέντους ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η Ιντερ ισοφάρισε στο 52′ με κεφαλιά του Μάουρο Ικάρντι και στο 65′ προηγήθηκε 2-1 με αυτογκόλ του Μπαρτζάλι ύστερα από σέντρα του Πέρισιτς. Η Γιουβέντους πίεσε για την ισοφάριση, ο Χαντάνοβιτς στο 75′ είχε εξαιρετική επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Ντιμπάλα, ωστόσο στο 87′ ο Κουαδράδο με ατομική προσπάθεια σκόραρε για το 2-2. Δύο λεπτά αργότερα, από εκτέλεση φάουλ του Ντιμπάλα, ο Ιγκουαΐν με κεφαλιά πέτυχε το 3-2 δίνοντας στη Γιουβέντους τη σπουδαία νίκη.

Η Ρόμα παρέμεινε στην πρώτη τετράδα της κατάταξης στο Καμπιονάτο η οποία δίνει και το «εισιτήριο» για τους ομίλους του νέου Champions League, αφού για την 35η αγωνιστική επικράτησε 4-1 της Κιέβο Βερόνα.

Τα τέρματα της νικήτριας σημείωσαν οι Σικ (9΄), Τζέκο (40΄, 67΄) και Ελ Σαραουί (65΄), ενώ για τους ηττημένους σκόραρε ο Ινγκλέζε στο 88΄.

Στο 56΄ αποβλήθηκε ο Ζεσούς για τη Ρόμα σε παράβαση που υπέπεσε πάνω στον Ινγκλέζε μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Ινγκλέζε αλλά ο Αλισον απέκρουσε. Στο σημείο αυτό πέρασε στον αγώνα ο Κώστας Μανωλάς στη θέση του Σικ, σε μια κίνηση τακτικής από τον προπονητή της Ρόμα, Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο. Το παιχνίδι πάντως κύλισε εύκολα προς την πλευρά των γηπεδούχων που πέτυχαν ακόμα δύο γκολ με τους με δύο ακόμη τέρματα από τους Ελ Σαραουί και Τζέκο. Η Κιέβο μείωσε με τον Ινγκλέζε.στα τελευταία λεπτά.