Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την άφιξη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στην Αθήνα προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης με τον Γιάννη Αλαφούζο για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Pan Asia. Ο ταϊλανδός επιχειρηματίας βρίσκεται σε καθημερινή απευθείας επικοινωνία με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ προκειμένου να ανακεφαλαιώνουν κάθε βράδυ το πού βρίσκονται οι επαφές.

Ο Πιεμπονγκσάντ, μάλιστα, ενημερώνεται καθημερινά από τους συνεργάτες του στην Ελλάδα για τα τεκταινόμενα στον σύλλογο και έχει μεταφέρει στον Αλαφούζο πως πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην υποβιβαστεί η ομάδα, διαφορετικά το deal θα πάψει να είναι ελκυστικό και πιθανότατα θα τιναχτούν όλα στον αέρα.

Από την πλευρά του ο Αλαφούζος φέρεται να έχει μεταφέρει στον Πιεμπονγκσάντ τη βεβαιότητά του πως ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να υποβιβαστεί. Πως κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά του τόνισε να επισπεύσει και εκείνος από την πλευρά του τις διαδικασίες, προκειμένου να τελειώσει η υπόθεση και ο Παναθηναϊκός να περάσει σε νέα εποχή.

Ο ρόλος του Ζάχαβι

Στο ταξίδι του στην Αθήνα ο Παϊρότζ θα συνοδεύεται από τον αδερφό του, που παίρνει μέρος στις διαπραγματεύσεις του Ταϊλανδού σε κάθε deal, και από τον Πίνι Ζάχαβι, τον ισραηλινό μεγαλοατζέντη, ο οποίος θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στο πλάι του.

Ο Ζάχαβι δεν αναμένεται να βρίσκεται σε κάποιο πόστο της ομάδας αν τελικά ολοκληρωθεί το deal, αλλά γενικά οι επαφές του Παναθηναϊκού με οποιονδήποτε μεγαλοατζέντη οι οποίες έχουν «εξαφανιστεί» από την πολυμετοχικότητα και έπειτα μόνο καλό θα κάνουν στους Πράσινους.

Πληρώνει

Στο μεταξύ, πληρωμές αναμένονται στους ποδοσφαιριστές με την κατάθεση του 35% της δόσης Δεκεμβρίου μέχρι τη Δευτέρα. Κάποια απ’ αυτά τα χρήματα θα μπουν σήμερα και τα υπόλοιπα μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Από κει και πέρα η διοίκηση έχει υποσχεθεί πως στις 15 Μαΐου θα γίνει η αποπληρωμή της δόσης του Δεκεμβρίου, αλλά και του Φεβρουαρίου, με την υποσημείωση πως μέχρι τότε μπορεί να έχει γίνει η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό και να τρέξουν οι διαδικασίες πιο σύντομα.

– Σήμερα θα ξεκαθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα του Γενς Βέμερ σχετικά με το αν ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δώσει μόνο τη ληξιπρόθεσμη οφειλή στον Γερμανό ή όλο το ποσό, αφού το διαιτητικό δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του.

– Χθες εκδικάστηκε και η προσφυγή του Στέργου Μαρίνου για οφειλόμενα, με τον πρώην παίκτη της ομάδας πάντως να μη ζητάει αφαίρεση βαθμών.