Δεν είναι παράξενο. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο ματς ώς τον επίλογο της σεζόν, έχει ανάγκη και δύο βαθμούς προκειμένου να σφραγίσει την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά στην πραγματικότητα το ενδιαφέρον των φιλάθλων του –όσο το φινάλε πλησιάζει –απομακρύνεται από το χορτάρι…

Πλέον κυριαρχεί η προσμονή για τα πρώτα «μαντάτα» με θέα στον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική εκδοχή. Το πρότζεκτ ήδη τρέχει στο μεγάλο λιμάνι, παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς που χθες επέστρεψε στον Ρέντη. Ο πορτογάλος προπονητής βεβαίως για πολλοστή φορά φρόντισε να μη συναντηθεί με το ρόστερ.

Επαφές

Πήγε στο αθλητικό κέντρο μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης και είχε συνεργασία με τους Γιώργο Παύλου, Κριστιάν Καρεμπέ και Φρανσουά Μοντέστο.

Το απόγευμα κατά μία πληροφορία είχε και άλλη συνάντηση με τη διοίκηση, θέλοντας να προχωρήσει μια σειρά από θέματα. Εδώ ακριβώς όμως ήταν που θέλαμε εξ αρχής να σταθούμε. Ο Ολυμπιακός οργανώνεται, σχεδιάζει, κάνει επιλογές, σίγουρα κάνει και μια σειρά από πρώτες σκέψεις σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά του. Από εκεί όμως μέχρι τα 35 ονόματα ποδοσφαιριστών που μέτρησε χθες ο Κώστας Καραπαπάς στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες, σίγουρα υπάρχει κάποια απόσταση.

«Σήμερα μόνο έχουν γραφτεί 35 ονόματα παικτών που «έκλεισαν» ή «κλείνουν». Νομίζω δεν χρειάζεται κάποιο σχόλιο. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το καλοκαίρι κινδυνεύει το ρεκόρ των 473 ονομάτων σε μία περίοδο. Καταλαβαίνω ότι οι ατζέντηδες και οι συνεργαζόμενοι με τους ατζέντηδες πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, καταλάβετε και εσείς ότι δεν μπορούμε να κάνουμε 35 διαψεύσεις την ημέρα» σχολίασε ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ. Ξαναλέμε πως υπάρχουν ακόμη δύο ματς. Υπάρχουν και τριάντα ποδοσφαιριστές στον Ρέντη, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να υπερασπιστούν τη θέση τους στο ρόστερ. Μέχρι το τυπικό φινάλε της σεζόν λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοπό να πει το παραμικρό για τα μεταγραφικά του.

Ο Ελαμπντελαουί

Ανάμεσα σε εκείνους που προετοιμάζονται για το ματς της Κυριακής είναι και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, που χθες παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Nettavisen.no της πατρίδας του: «Φέτος δεν ήμασταν καν κοντά στο επίπεδο που έχουμε συνηθίσει. Αυτή είναι η τέταρτη σεζόν μου στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο κατακτούσαμε το πρωτάθλημα, κάτι που δεν συνέβη φέτος. Είμαστε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί και τα πηγαίνουμε καλά στην Ευρώπη. Η φετινή σεζόν, ωστόσο, ήταν απογοητευτική», είπε μεταξύ άλλων. Συνέντευξη παραχώρησε και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στο Πρακτορείο Ειδήσεων του Ιράν. Εκεί το θέμα όμως ήταν πιο… προσωπικό και μουντιαλικό: «Μέχρι στιγμής έχω πετύχει 15 γκολ και έχω 5 ασίστ στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο και έχω το προβάδισμα για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Ισως αυτές οι επιδόσεις μου στο πρωτάθλημα να είναι τελικά καλές και για το ιρανικό ποδόσφαιρο, αρχικά στο Μουντιάλ. Εγώ προσπαθώ πάντα να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, το ίδιο θα κάνω και στις τελευταίες δύο εβδομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν συγκρίνεται με καμία διοργάνωση και η αύρα του τουρνουά αυτού αρχίζει να σε επηρεάζει πολύ καιρό πριν. Ολος ο κόσμος ασχολείται με αυτό και τις ομάδες που συμμετέχουν για έναν μήνα. Είναι φυσικό να θέλω να παίξω και εγώ σε αυτό, δεν αποτελώ εξαίρεση. Εχω πολλά κίνητρα για τη δεύτερη συμμετοχή μου σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ελπίζω η ομάδα μας να έχει καλά αποτελέσματα και όπως πάντα να κάνει τον κόσμο του Ιράν χαρούμενο».