Η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο και ως εκ τούτου τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Κέρκυρα και Απόλλωνα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Ωστόσο, για κάποιους, αυτά τα δύο παιχνίδια θα αποτελέσουν και μια ευκαιρία να δείξουν πράγματα και να πείσουν τον ισπανό τεχνικό ενόψει της νέας σεζόν. Μιας και εντός του κιτρινόμαυρου ρόστερ υπάρχουν περιπτώσεις που τελούν υπό κρίση και το μέλλον τους στην ομάδα και της νέας σεζόν, μόνο σίγουρο δεν μοιάζει.

Τζανετόπουλος, Αϊντάρεβιτς

Ο Ανταμ Τζανετόπουλος είναι από τους ελάχιστους παίκτες του ρόστερ που ακόμα δεν έχουν καταγράψει συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Εχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής μονάχα στο Κύπελλο και στην Ευρώπη και περιμένει την πρώτη του συμμετοχή για να πείσει τον Χιμένεθ πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν. Με τα τωρινά δεδομένα το πιθανότερο είναι πως θα παραχωρηθεί δανεικός σε μια ομάδα που θα του εξασφαλίσει χρόνο συμμετοχής ώστε να εξελιχθεί. Εκτός αν ο «Τζάνε» καταφέρει να… ανατρέψει την κατάσταση, παραμένοντας στην ΑΕΚ ως μια επιπλέον λύση στα μετόπισθεν.

Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς δεν έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της κιτρινόμαυρης μηχανής και η παραμονή του στην ΑΕΚ τη νέα σεζόν μόνο εξασφαλισμένη δεν δείχνει. Ο έμπειρος χαφ έχει να ανταγωνιστεί τους Σιμόες, Κονέ, Γαλανόπουλο και Μοράν στη μεσαία γραμμή, αποτυγχάνοντας μέχρι στιγμής να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χιμένεθ.

Επί της ουσίας μπορεί να λογίζεται μονάχα ως μια «μπακ απ» επιλογή της ομάδας της νέας σεζόν. Ωστόσο, το ζητούμενο για την περίπτωση του διεθνούς αλβανού χαφ είναι αν ο Χιμένεθ τον εμπιστεύεται έστω και γι’ αυτό ή θα στραφεί σε κάποια άλλη λύση για τη συμπλήρωση της μεσαίας γραμμής.

Η περίπτωση του Γιαννούτσου

Ο Γιώργος Γιαννούτσος είναι κάπως διαφορετική περίπτωση από τις προαναφερθείσες, καθώς καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα επί Χιμένεθ. Ο ισπανός τεχνικός δούλεψε μέσα στη σεζόν μαζί του προκειμένου να τον μετατρέψει από αριστερό μπακ σε αριστερό στόπερ και στα ματς που έρχονται, ο νεαρός αμυντικός αναμένεται επίσης να πάρει τις ευκαιρίες του –διεκδικώντας επί της ουσίας μια θέση στο γκρουπ που το καλοκαίρι θα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.