Τα Αθηναϊκά Θέατρα ξεκινούν από το Μάιο προβολές σπουδαίων παραστάσεων με φημισμένες όπερες, μπαλέτα και κονσέρτα στο θέατρο Αλίκη (Αμερικής 4, Αθήνα, Τηλ. 210-3210021, είσοδος 10-20 ευρώ)

Πρόκειται για την αρχή μίας νέας δραστηριότητας της εταιρίας, που θα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα όλες τις εποχές του χρόνου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό, να γνωρίσει κορυφαία έργα του παγκόσμιου κλασσικού ρεπερτορίου.

Το πρόγραμμα εγκαινιάζεται την Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαίου με την παράσταση «Le Corsair» του Teatro Alla Scala. Πρόκειται για μπαλέτο βασισμένο στο ποίημα «The Corsair» του Λόρδου Μπάιρον σε μουσική διεύθυνση Patrick Fournillier.

Στην νέα παραγωγή αυτή τη μουσική έγραψαν οι Adolphe Adam, Cesare Pugni, Leo Delibes, Riccardo Drigo, Peter von Oldenburg ενώ η χορογραφία είναι των Anna- Marie Holmes, μετά Marius Petipa και Konstantin Sergeyev

Τη Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Ιουνίου τη σκυτάλη παίρνει το «Concert for Milan» από την Orchestra Filarmonica του Teatro Alla Scala, στην Piazza Del Duomo. Η μουσική διεύθυνση είναι του Riccardo Chailly ενώ πιάνο θα παίζει ο Denis Matsuev.