Επιστρέφοντας λοιπόν στο παρόν της ιδιόκτητης Κορωνίδας. Οι Λιβανοί «κατηφορίζουν» στο νησάκι γύρω στα τέλη Ιουνίου. Πρόσβαση στον ιδιόκτητο παράδεισό τους έχουν μόνο στενοί φίλοι και συγγενείς. Οι περισσότεροι από αυτούς φθάνουν εκεί με σκάφη ή ελικόπτερα. Στο νησάκι έχουν πραγματοποιηθεί ευχάριστα γεγονότα όπως βαφτίσεις των εγγονών του Λιβανού. Αυτή τη φορά ο γιος του Γιώργου Λιβανού και της Λήτας Βοϊβόδα, Σταύρος junior επέλεξε το Λονδίνο για τη βάφτιση της μικρότερης κόρης του. Η βάφτιση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, με στενούς συγγενείς του Σταύρου Λιβανού και της συζύγου του Μαριέλας Τσαβλίρη να φθάνουν στη βρετανική πρωτεύουσα. Η Livanos family κράτησε μυστικό μέχρι τώρα το ευτυχές γεγονός. Την πληροφορία μού «χάρισε» ζευγάρι καλών φίλων το οποίο κάνει στενή παρέα με τον Σταύρο και τη Μαριέλα στο Λονδίνο…
Τελικά, κάποια εμπόδια –όχι όλα –ξεπεράστηκαν. Το δείπνο για λίγους και εκλεκτούς το οποίο προετοιμαζόταν με ιδιαίτερη προσοχή στη βρετανική πρεσβεία με αφορμή την άφιξη του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως σας είχα ενημερώσει την προηγούμενη εβδομάδα. Αρκετοί μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως και σημαντικά ιδρύματα, δεν έδειξαν την προθυμία να προσφέρουν χρήματα για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση, κυρίως όμως για να βοηθήσουν τον φιλανθρωπικό οργανισμό του Prince Charles. Στο κτίριο της οδού Λουκιανού θα πραγματοποιηθεί τελικά μόνο ένα μικρό δείπνο για 20 περίπου ισχυρές προσωπικότητες. Ανθρωποι οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο των επιχειρήσεων και της ναυτιλίας περνώντας μέρος του χρόνου στη βρετανική πρωτεύουσα.
«Αποδράσεις»
Από το Λονδίνο των ισχυρών του χρήματος, πριγκιπικών γάμων, σημαντικών εικαστικών γεγονότων και ολοκαίνουργιων, φαντασμαγορικών boutique Chanel, στη γραφική Πλάκα και τις «γιαγιάδες» οι οποίες φτιάχνουν εξαιρετικές πίτες. Οι επιλογές τους στην κουζίνα είναι τόσο νόστιμες, που ακόμα και αυτοί οι Θεοί του Ολύμπου θα χειροκροτούσαν γεμάτοι ενθουσιασμό. Οι γιαγιάδες, με καταγωγή από την Mykonos, δουλεύουν ακούραστα για να παρασκευάσουν τις λαχταριστές πορτοκαλόπιτες, τις νόστιμες τάρτες και το σπιτικό ρυζόγαλο. Ο κόσμος συνωστίζεται στα τραπεζάκια της οδού Μνησικλέους ανάμεσα σε χιλιάδες γιασεμιά. Τα λουλούδια, που έδωσαν το όνομά τους στο δημοφιλέστερο (μαζί με το κοντινό Μελίνα) ίσως καφέ της Πλάκας. Ανάμεσα στα νεαρά αγόρια και κορίτσια, τους φοιτητές με τα σακίδια και τους απλούς τουρίστες ανακαλύπτω ξένους επισκέπτες υψηλής οικονομικής στάθμης. Πρόκειται για αυτούς οι οποίοι έχουν «δραπετεύσει» από τις πολυτελείς σουίτες και τα κομψά δωμάτια των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George της Πλατείας Συντάγματος. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι την επόμενη ημέρα θα «πετάξουν» στη Μύκονο για διακοπές πολλών αστέρων.
«Ναυάγησε» το Cipriani
Πληροφορούμαι ότι ναυάγησαν τελικά τα σχέδια πολύ γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και διασκέδασης, έχοντας δημιουργήσει στο νησί των ανέμων παγκοσμίου φήμης restaurant-bar. Ο συγκεκριμένος βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των περίφημων Cipriani. Η μυθική αλυσίδα με τα spots στο Λονδίνο, τη Βενετία (ένα από τα ωραιότερα το Cip’s Club στο Belmond Hotel Cipriani), τη Νέα Υόρκη, το καινούργιο των Βρυξελλών (φωτογραφία) κ.α. Οι συζητήσεις δεν είχαν όμως αίσιο τέλος. Ο επιχειρηματίας, πολυπράγμων και διορατικός, προσανατολίζεται τώρα στη δημιουργία εστιατορίου στο κέντρο του νησιού. Ενα restaurant, το οποίο δεν θα μοιάζει ακριβώς με το Cipriani, αλλά θα προσφέρει επτά διαφορετικά, υψηλής ποιότητας, πιάτα. Επτά γαστριμαργικές επιλογές από την ιαπωνική, τη γαλλική, την ιταλική και την ελληνική κουζίνα. Το μεγάλο party στη Μύκονο ξεκινά πολύ γρήγορα. Με άραβες, τούρκους, ρώσους μεγιστάνες στην πρώτη γραμμή. Πολλές φορές μέσα σε βλαχομπαρόκ σκηνικά…