«Σφίγγει το στομάχι μας μετά από δύο μήνες όπου οι στρατιωτικοί μας είναι έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη και αυτή η προκλητική στάση της Τουρκίας είναι προφανές πως έχει δεύτερες βλέψεις» δήλωσε την Πέμπτη ο τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «η βοήθεια των συμμάχων είναι χρήσιμη, αλλά δε μας ικανοποιεί το γεγονός ό,τι παραμένει στα λόγια».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «εδώ και δύο μήνες οι υπουργοί έχουν διαφορετικές απόψεις», υπενθυμίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός ‘Αμυνας από την αρχή υποβάθμιζαν το θέμα. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα τα οποία υπάρχουν και προφανώς αυτός που έχει τη διοίκηση έχει και την ευθύνη» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας.

Αναφορικά με το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών, τόνισε πως «όταν η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται, πλήττεται η αξιοπιστία της χώρας», για να συμπληρώσει: «με την προχειρότητα των χειρισμών, από πλευράς κυβέρνησης, δημιουργείται μείζον θέμα για την εικόνα μας στο εξωτερικό και για την ψυχολογία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».