Στο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, αναμένεται να απολογηθεί αύριο η 22χρονη σπουδάστρια , η οποία κατηγορείται για την παιδοκτονία του βρέφους που μόλις είχε γεννήσει. Μετά το τέλος της απολογίας της εξεταζόμενη στο στάδιο της προανάκρισης η 22χρονης κοπέλα υποστήριξε πως μετά την άρνηση που εισέπραξε από το φίλο της και πατέρα του παιδιού όταν του ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος αποφάσισε να κρατήσει το παιδί και να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο.

«Όταν τον πήρα τηλέφωνο και του το είπα, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα πολλές φορές αλλά δεν μου το σήκωσε. Το τεστ εγκυμοσύνης το έκανα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017» είπε η κοπέλα, υποστηρίζοντας ότι υπολογίζοντας τους μήνες, είχε καταλήξει ότι θα γεννούσε τον Μάιο. Το γιατί το έκρυψε από την μητέρα της, δεν το είπε. Υποστήριξε όμως ότι ντρεπόταν, όπως ντρέπεται και τώρα για ό,τι έγινε.

«Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει το σπίτι νωρίτερα όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά μου . Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή , κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο…..Πανικοβλήθηκα, όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα».

Συγνώμη εκ μέρους της κόρης της γιατί δεν μπόρεσε να αποτρέψει το κακό που έγινε, ζήτησε η μητέρα της νεαρής κατηγορούμενης. «Δεν το χωράει ο νους μου αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα να της δώσω ούτε μία συμβουλή.Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να είχα μπορέσει να το σταματήσω όλο αυτό». 

Εμβρόντητη η γειτόνισσα που βγήκε να ποτίσει τα φυτά είδε πάνω στο δίχτυ κάτι που έμοιαζε με μωρό, αλλά χωρίς να μπορεί να είναι σίγουρη.

«Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σα κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι . Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα».