Στα αποδυτήρια τους χαιρέτησε έναν έναν ξεχωριστά. Τους αγκάλιασε, τους καλωσόρισε στο Μερσεϊσάιντ. Οταν πάτησε χορτάρι όμως ο «Βασιλιάς του Ανφιλντ» δεν ήταν το… ίδιο φιλικός με τους άλλοτε συμπαίκτες του. Και αν κάποιοι ακόμη επιμένουν πως οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο, μάλλον δεν είδαν τι έκανε χθες το βράδυ ο Μοχάμεντ Σαλάχ στη Ρόμα. Τα «πάντα όλα» ήταν ο αιγύπτιος σουπερστάρ στον πρώτο ημιτελικό. Στο εμφατικό 5-2 της Λίβερπουλ, που υπό φυσιολογικές συνθήκες μόλις κλείδωσε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό στο Κίεβο. Δύο προσωπικά γκολ (36′, 45′), δύο πάρε-βάλε ασίστ σε Μανέ (56′), Φιρμίνιο (69′), μια μυθική εμφάνιση 75′ λεπτών από τον 25χρονο, που μετά τον τίτλο του MVP της Πρέμιερ Λιγκ πάει ολοταχώς για πολυτιμότερος και της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αλήθεια, ξέρετε τους φετινούς αριθμούς του; Σε 47 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει 43 γκολ και 15 ασίστ!

Τον απέσυρε ο Γιούργκεν Κλοπ σε εκείνο το χρονικό σημείο με την ασφάλεια του 5-0 (Φιρμίνο 69′) και είναι βέβαιο ότι το μετάνιωσε ο γερμανός τεχνικός. Διότι ξαφνικά μια τελειωμένη παρτίδα… πήρε ζωή στο φινάλε. Η Ρόμα με τον Τζέκο (81′) και τον Περότι (85′ πέν.) όχι μόνο αντέδρασε, αλλά με δύο γκολ και το «δεδικασμένο» Μπαρτσελόνα στους προημιτελικούς προφανώς ελπίζει. Θέλει ξανά ένα 3-0 στο Ολίμπικο η ομάδα του Κώστα Μανωλά (μάλλον ο μοναδικός διασωθείς της άμυνας των Ιταλών χθες). Αν μπορεί και να το πετύχει; Υπομονή μέχρι τη ρεβάνς. Πάντως, το χθεσινό κρας τεστ δεν αφήνει απορία αναφορικά με το «αφεντικό» σε αυτό το ζευγάρι. H Λίβερπουλ των 46 (!) γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει πολύ δύσκολο να βρεθεί σε νύχτα δίχως σκορ. Από την άλλη, το 5-0 έγινε 5-2 όταν ο Ντι Φραντσέσκο εγκατέλειψε την ιδέα των τριών στόπερ και έπαιξε με τέσσερις στην άμυνα. Ισως αυτή να είναι μια καλύτερη ιδέα ενόψει του επαναληπτικού.

Δοκάρια

Το κακό για τους Αγγλους είναι ο τραυματισμός του Αλεξ Τσάμπερλεϊν (αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο στο 18′), που λογικά τους στερεί έναν παίκτη-κλειδί για τη συνέχεια της διαδρομής. Χθες δεν φάνηκε. Αντιθέτως, ο Βαϊνάλντουμ που πήρε τη θέση του στη μεσαία γραμμή ήταν από τους κορυφαίους της βραδιάς για τους Reds. Η είσοδός του στον αγωνιστικό χώρο συνδυάστηκε με δοκάρι των Ιταλών (Κολάροφ 19′) αλλά από εκεί και πέρα οι ισορροπίες άλλαξαν αυτόματα. Και μιας και ο λόγος για δοκάρι; Φυσικά είχε και η Λίβερπουλ (Λόβρεν 40′), η οποία εύκολα χθες θα μπορούσε να έχει ανεβάσει το σκορ της ακόμη ψηλότερα!

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (18′ Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ, Σαλάχ (75′ Ινγκς), Μανέ, Φιρμίνο (90’+3′ Κλάβαν).

Ρόμα: Αλισον, Φλορέντσι, Φάσιο, Μανωλάς, Ζουάν Ζεζούς (67′ Περότι), Κολάροφ, Ντε Ρόσι (67′ Γκοναλόν), Στρόουτμαν, Ναϊνγκολάν, Τζενγίζ Ουντέρ (46′ Σικ), Τζέκο.