Ο Τζέισι Κάρολ έστησε από τα 6.75 στον… τοίχο τον Παναθηναϊκό και δεν επέτρεψε στους μαχητικότατους «πράσινους» να σημειώσουν την έκπληξη στη Μαδρίτη και να ανακτήσουν το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της Euroleague.

Το «τριφύλλι» έπεσε στις λεπτομέρειες με 81-74 από την Ρεάλ, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα στα προημιτελικά, με τη «Βασίλισσα της Ευρώπης» να γράφει το 2-1 στη σειρά και να απέχει μία νίκη από την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία σε 48 ώρες να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε σήμερα, το πολυπόθητο «break», και να στείλει τη σειρά πίσω στο ΟΑΚΑ (1/5) σε 5ο παιχνίδι.

Οι Πράσινοι εξέφρασαν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου τηε ΚΑΕ, Μάνου Παπαδόπουλου: ««Δεν υπάρχει λόγος να παίξουμε στο επόμενο παιχνίδι, αν όλα είναι προαποφασισμένα».

O Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει το… αντίδοτο στο… χαλασμένο μυαλό που είχε κατά διαστήματα στο παιχνίδι του, επέστρεψε από το -13 (50-37 στο 25΄) και έφτασε μία ανάσα από το «break», χάρη σε έναν συγκλονιστικό για ακόμη μία φορά Νικ Καλάθη (26 πόντοι) και των πολύτιμων Τζέιμς Γκιστ (15π.), Μάικ Τζέιμς (14π.). Ένα «break» που απέτρεψε ο Mr. Perfect, Τζέσι Κάρολ, με τον Αμερικανό της Ρεάλ Μαδρίτης να σημειώνει στα κρίσιμο τελευταίο λεπτό έξι διαδοχικούς πόντους και να «σφραγίζει» την επιτυχία για τους Μαδριλένους. Όσο για τον ίδιο; Τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους και στατιστικά για σεμινάριο (3/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/2 βολές)!

Στο μεταξύ, ο Σέρχιο Γιουλ διέψευσε την παράδοση που ήθελε τους παίκτες που επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση μετά από μεγάλο διάστημα αποχής, λόγω τραυματισμού να διαταράσσουν τη «χημεία» της ομάδας. Ο Ισπανός γκαρντ τελείωσε την αναμέτρηση με 8 πόντους, 4 ασίστ και δύο «κολλητά» τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο, που έδωσαν ώθηση στη Ρεάλ.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-34, 57-53, 81-74

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ 4, Ράντολφ 8, Ρούντι 9 (1), Ντόντσιτς 7, Ρέγιες 5), Αγιόν 8, Κάρολ 17 (3), Ταβάρες 2, Γιουλ 7 (2), Τόμπκινς 4 (1), Τέιλορ 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 14 (2), Πέιν, Παππάς, Ντένμον 3 (1), Γκιστ 15, Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 2 (4 ριμπάουντ), Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 26 (4), Αντετοκούνμπο 3.