«Η ΔΕΗ ξεκίνησε από τον Ιωάννη Ζίγδη, καλό είναι να θυμόμαστε αυτό. Τότε υπήρχε το φιλόδοξο σχέδιο αυτή η εταιρεία να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας. Η εταιρεία δεν είχε κανένα εμπόδιο για είναι υγιής και να προχωρήσει μπροστά. Είχε όμως μοναδικό πρόβλημα το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που χρησιμοποίησε τη ΔΕΗ για να παίρνει ψήφους» ανέφερε σε παρέμβαση του, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και πρόσθεσε:

«Φτάσαμε σήμερα να φύγει από τα χέρια του κράτους η ΔΕΗ και να την βρίζουμε και από πάνω, ότι ήταν κακή, ότι υπήρχαν τα ρουσφέτια και όσα γίνονταν για τις προμήθειες. Φτάσαμε έτσι στο ηρωϊκό τέλος και το κόμμα που μόλις πριν από μερικά χρόνια αναθεμάτιζε αυτούς που ήθελαν να την ιδιωτικοποιήσουν, τώρα την ιδιωτικοποιεί».

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «τo νομοσχέδιο αυτό είναι το νομοσχέδιο της ντροπής και η ομολογία του αίσχους για το πολιτικό σύστημα» και κατήγγειλε ότι ακόμη και σε αυτό η κυβέρνηση καταθέτει τροπολογίες και ανάμεσά τους και τροπολογία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων αξιοποίησε την ευκαιρία της συζήτησης στην Ολομέλεια, προκειμένου να καλέσει τη ΝΔ να εξηγήσει πώς θα υλοποιήσει τη δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών, αν όχι με απολύσεις. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εξετάσεις στο υπουργείο αυτό και έδειξε και κακεντρέχεια και πλήρη έλλειψη σχεδίου. Δεν υπήρχε σχέδιο, διότι σκοπός της διαθεσιμότητας ήταν η μείωση δαπανών, αλλά πού έγινε η μείωση δαπανών; Και αυτά, ενώ ακόμη βρίσκουν υπαλλήλους με πλαστά πτυχία» είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις φρεγάτες. «Μα, μπορούμε να κάνουμε συμφωνίες χωρίς ΚΥΣΕΑ; Χούντα έχουμε; Μόνο ο Πατακός ό,τι θυμόταν το βράδυ το έφερνε το πρωί. Ο Κουβέλης που διετέλεσε αρχηγός κόμματος, δεν ξέρει ότι για να παραγγείλεις και ένα τουφέκι πρέπει να μεσολαβήσουν αποφάσεις και έγγραφα; Μα, δεν καταλαβαίνω… αυτός ο άνθρωπος βγήκε να πει ότι τον έβαλαν να τα πει για να τον εκθέσουν; Παγιδεύτηκε» σχολίασε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων.

Για την έξοδο από το Πρόγραμμα, τον Αύγουστο, ο Βασίλης Λεβέντης επέστησε την προσοχή της κυβέρνησης. «Προσέξτε. Τώρα παίρνουμε χρήματα με μικρό επιτόκιο. Τότε θα παίρνουμε με το επιτόκιο που θα ορίζουν οι αγορές. Προσέξτε, λοιπόν, μήπως δημιουργηθεί ένα δεύτερο έγκλημα, όπως εκείνο του Βαρουφάκη, για το οποίο ούτε συγγνώμη ζητήσατε ούτε και κανείς τιμωρήθηκε. Ο πρωθυπουργός είναι άμοιρος ευθυνών;» είπε ο κ. Λεβέντης και επανέλαβε ότι η μόνη βοήθεια που μπορεί να έχει η Ελλάδα για το χρέος είναι η επιμήκυνση πληρωμής του και η μείωση των επιτοκίων.