Δύο συλλήψεις πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στον Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη για ζωοκλοπή. Δύο άνδρες ηλικίας 58 και 28 ετών, αφαίρεσαν σύμφωνα με καταγγελία 51χρονου από περιφραγμένο αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 55 προβατοειδή συνολικής χρηματικής αξίας 5.000 ευρώ. ‘Αμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές και από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δύο άνδρες είχαν διαπράξει την κλοπή. Σε περιφραγμένο αγροτεμάχιο που χρησιμοποιούν οι δράστες σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων προβατοειδών, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Στο μεταξύ συνελήφθησαν στον ‘Αγιο Νικόλαο, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο Έλληνες ηλικίας 32 και 55 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, πραγματοποίησαν χθες έλεγχο στους δύο άνδρες και ακολούθησαν έρευνες στια σπίτια όπου διαμένουν και εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, για τον 32χρονο μικροποσότητα κάνναβης και τρία δενδρύλλια κάνναβης με επιμελή καλλιέργεια σε γλάστρες και στη δεύτερη περίπτωση του 55χρονου επίσης μικροποσότητα κάνναβης και πέντε δενδρύλλια κάνναβης μέσα σε γλάστρες.

Τέλος, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τρείς Έλληνες που συνελήφθησαν για διάθεση και πώληση πλήθους απομιμητικών προϊόντων, στο Ηράκλειο με τις αρχές να κατάσχουν περισσότερα από 29.000 είδη προϊόντων ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, τα οποία ήταν απομιμήσεις. Πρόκειται για τη δράση των τριών ανδρών ηλικίας 24, 47 και 49 ετών και το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών υπερβαίνει τα 3.000.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της διεύθυνσης Αττικής, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Ηρακλείου, διέθεταν τόσο σε καταστήματα όσο και σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, αντίγραφα προϊόντων απομίμησης όπως υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, βαλίτσες, γυαλιά ηλίου, και διάφορα άλλα, διαφόρων εταιρειών.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τη δράση των συγκεκριμένων ανδρών τόσο από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης όσο και από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.