Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα για αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί 55 και πλέον ημέρες στην Αδριανούπολη.

Αυτό αποφάσισε σήμερα η τουρκική Δικαιοσύνη όπως άλλωστε αναφέρει και στο σχετικό δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η απόρριψη του αιτήματος από την τουρκική δικαιοσύνη είναι ουσιαστικά πολιτική απόφαση καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσεις τους Ελληνες στρατιωτικούς ως προεκλογικό χαρτί. Ούτε στην Αθήνα περίμεναν κάποια θετική εξέλιξη καθώς εκτιμούσαν ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου ήταν αδύνατον η Αγκυρα να επιτρέψει την απελευθέρωσή τους.

Ο Σουλτάνος ποντάρει στη σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα, άλλωστε την περασμένη Κυριακή δήλωσε ξεκάθαρα ότι επιδιώκει την ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Το πρόβλημα, πάντως, που υπάρχει είναι ότι ακόμη δεν έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο στους Κούκλατζη και Μητρετώδη, αν και όχι ασυνήθιστο γεγονός για την Τουρκία. Αλλωστε, γερμανός δημοσιογράφος κρατήθηκε επί ένα χρόνο χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και μόνο χάρη στην παρέμβαση της Αγγελα Μέρκελ απελευθερώθηκε.

Οι δικηγόροι των δύο οικογενειών θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να υπάρξει θετική εξέλιξη, ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι τουλάχιστον μέχρι τις 24 Ιουνίου και τις τουρκικές εκλογές δεν θα υπάρξουν νέα.