Οι Καλυθιές δεν φημίζονται μόνο για το σπήλαιο με τους σταλακτίτες (από τα παλαιότερα ίχνη της νεολιθικής εποχής) και την επιβλητική ακρόπολη του Σαραντάπηχου. Το συγκεκριμένο χωριό της Ρόδου δεν ποντάρει μόνο στην αρχαιολογική κληρονομιά για τη διαφήμισή του. Στις αλάνες του μπουσούλησε ποδοσφαιρικά ο Μιχάλης Μανιάς, που έφτασε να «πυροβολεί» με συνέπεια στη Σούπερ Λίγκα. «Μπαλοθιές» από τις Καλυθιές! Τρίτη σερί σεζόν πέτυχε διψήφιο αριθμό τερμάτων στην πρώτη κατηγορία, επίτευγμα που έχουν να επιδείξουν την τελευταία 10ετία μόνο δύο ακόμη Ελληνες: ο Κώστας Μήτρογλου και ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Οπότε, δεν τον λες και… σταλακτίτη. Κινητικότατος επιθετικός είναι και διαθέτει το ένστικτο του σκόρερ. Πέρα δε από κάθετη και συρτή πάσα ξέρει και την… καθετή και τη συρτή στο ψάρεμα. Τα αλιευτικά εργαλεία που χρησιμοποιεί, όταν επιδίδεται στο αγαπημένο του χόμπι επιβιβαζόμενος σε βάρκα μαζί με φίλους του στη Ρόδο.

Το ερώτημα πάντως «τι ψάρια πιάνει;» δεν σχετιζόταν πάντα με τις επιδόσεις του ως σέντερ φορ. Θήτευσε και ως 10άρι στις τρεις ομάδες των Καλυθιών (Σταυρός, Ερμής, Απόλλων με τις δύο τελευταίες να έχουν πλέον συγχωνευτεί). Στα χρόνια του λυκείου όμως ψήλωσε 15 πόντους (1,89 μ. πλέον) και λόγω αναστήματος άλλαξε θέση. Στον τοπικό Απόλλωνα παρεμπιπτόντως αγωνίστηκε και ο παππούς του, ενώ ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έχει διατελέσει και ο πατέρας του.

Η οικογένεια του φρόντισε να τον στείλει στο Κολλέγιο Ρόδου, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2016 είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ. Το 2017 μάλιστα βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ, επειδή κατάφερε να συνδυάσει σπουδές και ποδόσφαιρο. Τούτη την περίοδο εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ενώ προετοιμάζεται και για τον καλοκαιρινό γάμο με την Τζωρτζίνα η οποία κατάγεται από την Κρήτη, οπότε ξέρει και από «μπαλοθιές».

Τον έβδομο χρόνο διάγει η σχέση τους, που ξεκίνησε πριν ακόμη πετύχει ο Μιχάλης Μανιάς 18 γκολ με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Football League (2012-13). Εκτοτε προτιμάει τον γούρικο αριθμό «33». Στον Αστέρα Τρίπολης όμως ήταν καπαρωμένος από τον Γεβγέν Σελίν και συμβιβάστηκε με το «11» χωρίς να περιοριστεί η παραγωγικότητά του (10 τέρματα πέρυσι, 11 φέτος). Συμβιβασμούς κάνει και στο Playstation. Παρότι η Μπαρτσελόνα είναι η αγαπημένη του ομάδα, επιλέγει ενίοτε και τη Ρεάλ Μαδρίτης.