Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή στους συγγενείς των κυβερνητικών εργαζομένων να αποχωρήσουν από την Νικαράγουα, ενώ περιόρισε τις υπηρεσίες της πρεσβείας της, επικαλούμενο τις πολυήμερες, πολύνεκρες διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ επίσης εξουσιοδότησε την απομάκρυνση των εργαζομένων της αμερικανικής κυβέρνησης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι η πρεσβεία στην Μανάγουα δεν θα παρέχει τις καθημερινές υπηρεσίες στο κοινό, μέχρι νεωτέρας, αλλά θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη τηλεφωνικά για επείγουσες ανάγκες και να παρέχει υπηρεσίες σε Αμερικανικούς πολίτες και αιτούντες βίζα.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα ανακοίνωσε χθες ότι οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος που πυροδότησαν τις αιματηρές διαδηλώσεις ακυρώνονται, καθώς προσπαθεί να τερματίσει μια από τις σοβαρότερες κρίσεις επί των ημερών του στην εξουσία στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ταραχές. Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει λόγο για 25 νεκρούς.