Cherchez τον Αντώναρο!

Ολα τα μάτια αναζητούσαν χθες τον Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα με τις εμπρηστικές αναρτήσεις του έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Καραμανλή τον νεότερο να τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. O πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επέλεξε, ωστόσο, να απουσιάζει. «Ουδείς τον φώναξε αλλά και ο ίδιος δεν σκέφτηκε να πάει» ήταν το σχόλιο γαλάζιου στελέχους, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ανάρτηση του Αντώναρου για τους… μουσαφιραίους της ΝΔ.

Ούτε βλέμμα

Σαν δύο ξένοι έμοιαζαν χθες ο Αντώνης Σαμαράς και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Σύμφωνα με παριστάμενο παρατηρητή, ο πρώην πρωθυπουργός «όχι μόνο δεν αντάλλαξε λέξη, αλλά ούτε και βλέμμα» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, έφτασε χθες στο Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Γεωργία, η οποία είχε την ονομαστική της εορτή. Αμέσως μετά πήγε στο γραφείο του στη Βουλή, όπου είχε συναντήσεις με συνεργάτες του. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι η ψυχρότητα μεταξύ τους αυξήθηκε με το που ξέσπασε η υπόθεση Novartis.

«Καραμανλικοί» και Καραμανλής jr

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει με αφορμή τη δήλωση του Καραμανλή του νεότερου προς αυτοαποκαλούμενους «καραμανλικούς & σία» ότι «δεν γίνεται να λες ότι είσαι «καραμανλικός» και να πετροβολάς τη ΝΔ». Στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στη γαλάζια παράταξη επισήμανε χθες ότι «η δύναμη των πραγμάτων αναδεικνύει τον νεότερο Κώστα Καραμανλή (του Αχιλλέα) ως αυτόν που διεκδικεί το να γίνει η βασική αναφορά του κυρίαρχου ρεύματος της ΝΔ». Και για να μην παρεξηγηθεί, συμπλήρωσε με νόημα πως η παραδοχή ότι ο καραμανλισμός συνιστά τον ιδεολογικό κορμό της ΝΔ προκύπτει σαφώς και από το πρόσφατο άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.