Το επάγγελμα του γιατρού δεν περιλαμβάνεται στα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά εδώ έπρεπε να υπάρχει ένας μεγάλος αστερίσκος.

Που θα έλεγε: εξαιρούνται οι γιατροί της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, καθώς εκεί αυτόματα η δουλειά δυσκολεύει απίστευτα.

Δεν του έφταναν λοιπόν του Θεοφάνη Τσαβίση τα προβλήματα που έχει στο κεφάλι του (ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας από την αρχή του χρόνου έχει κάθε εβδομάδα τουλάχιστον δύο-τρία περιστατικά), τον… τρέλαναν και οι παίκτες των Ερυθρολεύκων που έπαιξαν (και θέλουν να το ξανακάνουν) με δική τους ευθύνη! Στον δεύτερο αγώνα με τη Ζαλγκίρις, όπου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (79-68).

«Πραγματικά τον τρελάναμε τον γιατρό και ειλικρινά τον λυπήθηκα τον άνθρωπο, καθώς όταν τελείωσε ο αγώνας και με πλησίασε, ψιλοέτρεμε από την αγωνία του πώς νιώθω. «Είσαι καλά;» με ρώτησε και του είπα «γιατρέ μου μην ανησυχείς, μπορώ να μπω τώρα να ξαναπαίξω»» λέει στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Μπόγρης, που έπαιξε με ρήξη μηνίσκου και με τη διάγνωση να τον κρατά στα… χαρτιά εκτός για τέσσερις εβδομάδες.Δεν είναι τυχαίο που ο Κώστας Παπανικολάου (ένας ακόμα ανυπότακτος του ιατρικού δελτίου) στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε: «Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά τα πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στον Γιώργο που έδωσε και την ψυχή του».

«Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου αλλά όταν μπαίνεις σε ένα τέτοιο γήπεδο, με αυτή την απίστευτη ατμόσφαιρα και ξέρεις ότι μπορεί να μην έχεις άλλη τέτοια ευκαιρία, ποιος πόνος; Ασε που με τις κρέμες, τις ταινίες και τους επιδέσμους εκείνη τη στιγμή δεν καταλαβαίνεις τίποτε. Αλλά πίστεψέ με, τον πόνο τον πήρε ο κόσμος! Ηταν απίστευτη η ατμόσφαιρα, που σε έκανε να θες να παίξεις και με ένα πόδι» λέει με έμφαση ο Γιώργος Μπόγρης, που όπως και ο Κώστας Παπανικολάου έπαιζε με δική του ευθύνη –όπως υπογράφουν οι ασθενείς μια δήλωση, πριν κάνουν επέμβαση, ότι συναινούν σε αυτήν!

«Στην αρχή ήταν κάθετα αντίθετος ο κ. Τσαβίσης, δεν το συζητούσε καν. Τον πιάνω και του λέω: «Γιατρέ μου δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπω, ιδιαίτερα όταν με χρειάζονται έστω για λίγο οι συμπαίκτες μου». Με κοίταξε ξαφνιασμένος και άρχισε να μου εξηγεί τους κινδύνους. Το πήρα πάνω μου γιατί δεν μου έφταιγε ο άνθρωπος» συνεχίζει ο έμπειρος σέντερ, που έχοντας παίξει αρκετά χρόνια μπάσκετ, τέτοια κακοτυχία δεν έχει ξαναζήσει σε ομάδα.

«Μιλάμε για απίστευτο πράγμα. Εντάξει, σίγουρα όταν πρόκειται για τέτοιες ομάδες με τόσο επιβαρυμένο πρόγραμμα είναι οι πιέσεις μεγάλες, αλλά εδώ μιλάμε για πολλούς τραυματισμούς ατυχίας. Γι’ αυτό είπα χαριτολογώντας να αλλάξουμε παπά στον καθιερωμένο αγιασμό, αλλά εδώ χρειάζεται όλη η ενορία» λέει γελώντας ο Γιώργος Μπόγρης, που όταν μπήκε μέσα δεν καταλάβαινε τίποτε και έμπαινε πολύ δυνατά στις φάσεις.

«Ή παίζουμε ή δεν παίζουμε, δεν μπήκαμε για τα… μόρια. Το θέμα είναι να βοηθήσεις εκείνη τη στιγμή όσο μπορείς περισσότερο». Και εκεί που ο γιατρός προσπαθεί να ηρεμήσει, ο Μιλουτίνοφ ετοιμάζεται να ταξιδέψει σήμερα με την αποστολή στο Κάουνας…