Kαημό και μαράζι τo ‘χε ο Γιάννης Ιωαννίδης τη σεζόν 1997-98 που οδηγούσε την ΑΕΚ στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη ότι στα περισσότερα ματς οι φίλαθλοι μαζεύονταν στα μπλε καθίσματα και όλες οι υπόλοιπες θέσεις έμεναν άδειες.

Είκοσι χρόνια αργότερα, στο επικείμενο φάιναλ φορ του Basketball Champions League (4 και 6 Μαΐου) που μάλιστα συμπίπτει στην επέτειο του ιωβηλαίου από το έπος του 1968, όχι μονάχα τα μπλε, αλλά και τα κίτρινα και τα άσπρα και ενδεχομένως όλα τα καθίσματα του ΟΑΚΑ θα είναι γεμάτα.

Ηδη εξαντλήθηκαν τα φτηνά εισιτήρια των 50 ευρώ (και για τους τέσσερις αγώνες) και την ώρα που η ποδοσφαιρική ΑΕΚ γλεντοκοπά για την κατάκτηση του τίτλου έπειτα από 24 χρόνια, η μπασκετική αδερφοφάδα της ζει τον δικό της παροξυσμό και ονειρεύεται ένα νέο Καλλιμάρμαρο!

Πρωτίστως και πέρα από το ρεκόρ προσέλευσης θεατών στα χρονικά της νεοπαγούς διοργάνωσης, η ΑΕΚ ονειρεύεται να ξαναγίνει βασίλισσα, φορώντας ένα τρίτο διάδημα μετά τα Κύπελλα Κυπελλούχων το 1968 και το 2000. Παρ’ όλα αυτά το αναμενόμενο και πολυπόθητο sold out στο φάιναλ φορ του Champions League δεν θα απαλλάξει την ΚΑΕ από το βάρος του ενός εκατομμυρίου ευρώ που θα κοστίσουν τα έργα ανακαίνισης του ΟΑΚΑ. Η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου ο Μάκης Αγγελόπουλος θα προσφέρει το 60% των εισπράξεων στην ομάδα ως πριμ!

Χθες που ο (γεννημένος στις 22 Απριλίου του 1986 στο Βελιγράδι) αρχηγός της ΑΕΚ Ντούσαν Σάκοτα γιόρταζε τα 32α γενέθλιά του, τα κάθε λογής γραμματοκιβώτιά του πλημμύρισαν από ευχές οι οποίες είχαν προφανή κατεύθυνση.

Αντε με το καλό και το Κύπελλο!

Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ το οποίο επεκτείνει ακόμη περισσότερο την ήδη πλούσια ατζέντα του και προσδιορίζεται ως ομφαλός της γης! Ο λόγος; Σε κανένα άλλο γήπεδο του πλανήτη δεν έχουν διεξαχθεί τόσες και τόσο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του μπάσκετ. Η ιστορία άρχισε να γράφεται το 1995 με το Ευρωμπάσκετ Ανδρών και το Μουντομπάσκετ Εφήβων, συνεχίσθηκε με το Μουντομπάσκετ Ανδρών του 1998, τα ολυμπιακά τουρνουά Ανδρών και Γυναικών του 2004, το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας του 2007 και το προολυμπιακό τουρνουά του 2008 και τώρα, έπειτα από δέκα χρόνια προστίθεται το φάιναλ φορ του Basketball Champions League!

Σήμερα η (τέταρτη στη βαθμολογία της Βasket League, με ρεκόρ 14-9) Ενωση θα αντιμετωπίσει το Λαύριο σε κεκλεισμένων των θυρών φιλικό αγώνα, ενώ το Σάββατο θα υποδεχθεί σε άλλο ένα ντέρμπι τον Προμηθέα Πατρών ο οποίος μοιράζεται με τον ΠΑΟΚ την τρίτη θέση (15-8), με την ελπίδα ότι θα έχει επιστρέψει στη δράση ο τραυματίας Μάνι Χάρις.