Ανοιξε από χθες ο δεύτερος κύκλος Κινητικότητας στο Δημόσιο – ο πρώτος για το 2018, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας εγκρίθηκαν 785 θέσεις προς μετάταξη και άλλες 332 προς απόσπαση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο σχετικό πληροφοριακό σύστημα, την ηλεκτρονική εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για μετάταξη ή απόσπαση, μέχρι και τις 5 Μαΐου.

Ο φορέας που ζητεί τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους με απόσπαση για την κάλυψη των αναγκών του είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τον αριθμό των θέσεων να φτάνει τις 187. Αντίστοιχα, οι περισσότερες θέσεις για μετάταξη εντοπίζονται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο ζητεί 274.

Πάντως, σημειώνεται ότι στον πρώτο κύκλο Κινητικότητας για το 2018 κάνουν το ντεμπούτο τους και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι ενδεικτικό πως ο Δήμος Κέρκυρας έχει 43 θέσεις για μετάταξη, ενώ ο Δήμος Τεμπών 6. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος κύκλος Κινητικότητας για το 2017 έκλεισε με 1.117 αιτήσεις για 801 διαθέσιμες θέσεις, εκ των οποίων οι 456 θέσεις είναι για μετάταξη και οι υπόλοιπες 345 για απόσπαση, ενώ συμμετείχαν συνολικά 1.932 δημόσιοι υπάλληλοι.