Ερώτηση για τον ηλεκτρονικό τζόγο κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο 14 βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας να μάθουν γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί να καταθέσει προς συζήτηση το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της διοργάνωσης και λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών μέσω Διαδικτύου.

Ειδικότερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καλείται να απαντήσει αν έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη της Grant Thornton και αν έχουν υποβληθεί οι προτάσεις της σχετικά με τη ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών μέσω Διαδικτύου. Οι βουλευτές της ΝΔ τον ρωτούν επίσης αν του έχει παραδοθεί η εισήγηση της ΕΕΕΠ μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης και πότε προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο νόμ ου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων.

Απώλεια εκατομμυρίων. Στην ερώτηση υποστηρίζεται ότι εξαιτίας της μη ρύθμισης του πλαισίου αυτού «το κράτος χάνει εκατομμύρια φορολογικών εσόδων και η ακατανόητη αυτή καθυστέρηση δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τις σκοπιμότητές της, καθώς ορισμένοι εκ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος κατέχουν και φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης».

Οι βουλευτές επισημαίνουν στην ερώτησή τους πως ο υπουργός τον περασμένο Νοέμβριο είχε δεσμευτεί ότι μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017 θα είχε έτοιμο για διαβούλευση «ένα σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν την αγορά τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου». Τονίζουν δε πως η δέσμευσή του ήταν ρητή και είχε αναφερθεί στην επιτακτική ανάγκη να σταματήσει με αυτόν τον τρόπο η απώλεια εκατομμυρίων φορολογικών εσόδων.

 Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Χρήστος Σταϊκούρας, Ελευθέριος Αυγενάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γεώργιος Βλάχος, Νίκος Δένδιας, Θεόδωρος Καράογλου, Γεώργιος Καρασμάνης, Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτριος Σταμάτης, Ιωάννης Τραγάκης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κωστής Χατζηδάκης και Γεώργιος Γεωργαντάς.