Λένε πως το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι καρποί βρέθηκαν μαζεμένοι στις ρίζες της πορτοκαλιάς, που ανθίζει κάθε Απρίλιο και δεν έχει καμιά σχέση με την περιβόητη φαιδρά πορτοκαλέα!

Η πασαδόρος του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου παρέκαμψε την ισχυρή οικογενειακή παράδοση που δημιούργησαν ο πατέρας της Χρήστος και ο θείος της Φάνης και αντί για το μπάσκετ αφοσιώθηκε στο βόλεϊ, βαδίζοντας στα χνάρια της κατά τρία χρόνια μεγαλύτερης αδελφής της, Ελενας.

«Εμείς ξεφύγαμε από την πορτοκαλί μπάλα, αλλά νομίζω πως ούτε ο μπαμπάς ήθελε να ασχοληθούμε με το μπάσκετ, σώνει και καλά προς χάριν της κληρονομιάς. Αντιθέτως και αυτός και η μαμά πίστευαν ότι το βόλεϊ ταιριάζει περισσότερο στα κορίτσια, οπότε τα πράγματα κύλησαν ομαλά» εξηγεί η γεννημένη στις 19 Ιουλίου του 1991 διεθνής βολεϊμπολίστρια, η οποία προτού καν στεγνώσει τη φανέλα της από τις σαμπάνιες της κατάκτησης του Τσάλεντζ Καπ στην Προύσα, βάζει πλώρη για το triple crown!

Aρχής γενομένης από προχθές στη σειρά τελικών με τον Αρη, ο Ολυμπιακός σημαδεύει τον τρίτο τίτλο του σε μια σεζόν «και αυτή θα είναι μια μοναδική, πρωτοφανής και συγκλονιστική επιτυχία» σχολιάζει η Χριστοδούλου. «Ελπίζω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και ύστερα θα βάλουμε τον στόχο για την επόμενη σεζόν».

Ο μήνας τους!

Ο Απρίλιος υπήρξε από παλιά και εξακολουθεί να είναι ονειρώδης για το Χριστοδουλέικο… Στις 10 Απριλίου του 1991 στο ΣΕΦ, ο Φάνης και ο Χρήστος γεύθηκαν το νέκταρ του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ το οποίο κατέκτησε ο Πανιώνιος νικώντας στον τελικό τον ΠΑΟΚ με 73-70.

Στις 11 Απριλίου του 2018, η Στέλλα στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης με τον Ολυμπιακό, που εκπλήρωσε το απωθημένο, αλλά και το πεπρωμένο του, παίρνοντας τη ρεβάνς για την ήττα του στον περσινό τελικό της ίδιας διοργάνωσης από την ίδια ομάδα, την τουρκική Μπούρσα.

Στις 10 του ίδιου μήνα του 1988 γεννήθηκε η αδελφή της Στέλλας, η Ελενα, η οποία στις 3 Απριλίου έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, «την ανιψούλα μου» όπως λέει ενθουσιασμένη η Στέλλα η οποία δεν χορταίνει να παριστάνει τη… χαζοθεία! Τι την εξιτάρει στο βόλεϊ; «Μπορεί το άθλημα να μην έχει σωματικές επαφές και… βαρβατίλα, αλλά διαθέτει τις δικές του χάρες. Εγώ ειδικά που παίζω σε μια ευαίσθητη θέση, απολαμβάνω την αίσθηση να βάζω το μυαλό μου να δουλεύει διαρκώς και να δημιουργώ για τις συμπαίκτριές μου» απαντά η αρχηγός της εθνικής ομάδας, η οποία μετά την περιπλάνησή της στον Πανιώνιο, στην Ενωση Βύρωνα, στον Πανελλήνιο και ενώ κόντεψε να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έπιασε λιμάνι στον Πειραιά.

Διανύοντας την έβδομη σεζόν της στον Ολυμπιακό, η Χριστοδούλου έχει στο παλμαρέ της 13 τίτλους, οι οποίοι οσονούπω και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνουν 14. «Και η καταμέτρησις συνεχίζεται» σχολιάζει γελώντας. «Είμαι ευτυχισμένη και υπερήφανη, διότι αγωνίζομαι σε έναν σύλλογο που είναι πρωταγωνιστής και πρωταθλητής, οπότε τίποτε απ’ όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαίο. Αισθάνομαι ότι ο Ολυμπιακός πληροί όλες τις προϋποθέσεις της επιτυχίας: το ταλέντο των κοριτσιών, η οργάνωση, η όμορφη ατμόσφαιρα, η χημεία, η διοικητική ασφάλεια, η νοοτροπία που έφερε ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, οι υψηλοί στόχοι, ο συνδυασμός του επαγγελματισμού με το συναισθηματικό υπόβαθρο. Αναρωτιέμαι τι παραπάνω μπορούμε να πετύχουμε, αλλά ο χρόνος θα δώσει την απάντηση…».