Παράλληλα με τις διοικητικές εξελίξεις, στον Παναθηναϊκό προχωράει και ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας. Ανθρωπος της ομάδας επικοινώνησε με τον Γιώργο Δώνη για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του. Πρόκειται για ένα όνομα που ανέκαθεν έλκυε τον Παναθηναϊκό, όπως και ο Παναθηναϊκός τον Γιώργο Δώνη. Η εκτίμηση προς το πρόσωπο του έλληνα προπονητή δεν είναι τωρινή, μιας και ο Γιάννης Αλαφούζος είχε επιχειρήσει να τον προσλάβει πριν από τον Γιάννη Αναστασίου, με τον Δώνη τότε να επιλέγει την προοπτική του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, το όνομά του δεν έχει σβηστεί ποτέ από το μυαλό των διοικούντων τον Παναθηναϊκό και πριν από μερικές μέρες έκαναν την επαφή για να δουν αν ο Δώνης (που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για δικαστήριο με τον ΠΑΟΚ) είναι διατεθειμένος να δουλέψει στην ομάδα και κάτω από ποιες συνθήκες θα μπορούσε να γίνει αυτό. Ωστόσο, με αυτές τις συνθήκες, ο πρώην τεχνικός του ΑΠΟΕΛ δεν θα μπορούσε να μπει στην ουσία μιας κουβέντας.

Και αυτό ξεκαθάρισε στην επαφή που είχε με την πλευρά του Παναθηναϊκού: πως για να προχωρήσει οποιαδήποτε κουβέντα, θα πρέπει να γνωρίζει τα δεδομένα και όχι μόνο ποιος θα είναι ιδιοκτήτης.

Από το πόσες και τι είδους μεταγραφές επιτρέπεται να γίνουν (μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει «καμπάνα» από την UEFA και ίσως να του επιτραπεί να κάνει μεταγραφές μόνο κάτω των 24), μέχρι τις ανανεώσεις, τα οφειλόμενα και φυσικά τις εγγυήσεις για όλη τη σεζόν.

Ο Δώνης δεν έχει κρύψει ποτέ ότι θέλει να δουλέψει στον Παναθηναϊκό (άλλωστε το είπε πρόσφατα και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη), όμως σε έναν Παναθηναϊκό υγιή, που θα μπορέσει σταδιακά να βρει τη χαμένη του αίγλη, να σταθεί στα πόδια του, και σε βάθος τριετίας να φτάσει σε σημείο να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους. Από τη στιγμή που όλα είναι ακόμα ρευστά, το δεδομένο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού θα βρίσκει εμπόδια.