Η κόντρα του Παναθηναϊκού με την Euroleague καλά κρατεί… Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η διοργανώτρια αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο τιμωρίας των «πρασίνων» για παραβίαση κανόνων στον τομέα της ασφάλειας και της χωρητικότητας του γηπέδου. Η Euroleague, με αφορμή το χθεσινό (17/4) ματς του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέρει πως τα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν δεν ήταν αρκετά και πως ο σύλλογος δε συμμορφώθηκε με διατάξεις των κανόνων που αφορούν στη χωρητικότητα (πρόβλημα με τις εξόδους στις θύρες κ.α.).

Η Euroleague έχει δώσει στον Παναθηναϊκό χρονικό περιθώριο 72 ωρών για να τοποθετηθεί, κάτι που σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα τιμωρίας του ΟΑΚΑ στο δεύτερο ματς με τους Μαδριλένους, την Πέμπτη.

Στο μεταξύ η Euroleague άσκησε εκ νέου πειθαρχική δίωξη στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για την παρουσία του στον πρώτο αγώνα για τα play off με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι», ένα 24ωρο πριν τη δεύτερη αναμέτρηση με τους Μαδριλένους, βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, στο οποίο είχαν προσφύγει για την πεντάμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μετά το σχόλιο που είχε κάνει σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.