Σε δηλώσεις με τις οποίες επιμένει ότι η Τουρκία κατέβασε την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος», επέμεινε ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Μπεκίρ Μποζντάγ, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους ενώ επιτέθηκε με οξύτατο τρόπο στην Ελλάδα κατηγορώντας την για προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι οι διαφορές με την Αθήνα για τα νησιά του Αιγαίου είναι ξεκάθαρες, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και αν η Ελλάδα κάνει τέτοιες σκέψεις «θα βουλιάξει στο Αιγαίο».  

«Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές για τα νησιά στο Αιγαίο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να κλείσει τα μάτια και να επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα. Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιες σκέψεις τότε θα βουλιάξει στο Αιγαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπ. Μποζντάγ, όπως μεταδίδουν τόσο το κρατικό πρακτορείο Anadolu όσο και η εφημερίδα Hurriyet και συνέχισε με προειδοποιηση εν είδη απειλής: 

«Για να μην προκληθούν ανεπιθύμητα γεγονότα στο Αιγαίο και στα νησιά η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προβοκατόρικες και επιθετικές ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να συμβούν πικρά γεγονότα που δεν τα επιθυμούμε κι εμείς. Για να εμποδιστεί αυτό η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να επαναλάβει τις προβοκατόρικες παιδικού τύπου ενέργειες. Θα πάει σε ένα νησί ένας υπουργός , σε άλλο νησί να υψωθεί σημαία. Δεν γίνεται το «υψώσαμε σημαία το νησί έγινε δικό μας». Τελευταία ύψωσαν σημαία. Και η Τουρκία την κατέβασε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια άδικα βήματα. Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. Το Αιγαίο πρέπει να γίνει θάλασσα ειρήνης»

Ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς συνδέοντας τους για ακόμα μία φορά – εμμέσως πλην σαφώς – με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς: «Η FETO είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προβλέπουν οι συμφωνίες. Αρχικά είχαν δοθεί υποσχέσεις για την έκδοση των τρομοκρατών δεν τήρησαν τη συμφωνία. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε την έκδοση των μελών FETO. H Eλλάδα αν κάνει θετικό βήμα θα είναι θετικό και για τις δυο χώρες. Αν δεν κάνει θετικό βήμα η Τουρκία ως αρχή αμοιβαιότητας θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο».