Τα επτά… καλά της μοίρας του μετράει πλέον ο ΠΑΟΚ μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Λαυρίου (92-87) στην Πυλαία με αφιονισμένο τον Τερέν Πέτεγουεϊ (34 π. και 7 ριμπ.)!

Και αυτό, διότι ήταν η 7η σερί νίκη της ομάδας για τον Δικέφαλο του Βορρά, που έχει ξεχάσει εδώ και δύο μήνες τι θα πει ήττα. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που νικούσε με 13 (29-16 στο 11′), έχανε με 7 (50-57 στο 24′), ξανανικούσε με 14 (77-63 στο 36′) και ήταν μόλις στους 3 (86-83 στα 16») σε ένα χορταστικό παιχνίδι, είναι πλέον το φαβορί για την 3η θέση εάν μπορέσει να φύγει νικήτρια από τη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο την προτελευταία αγωνιστική. Ο Προμηθέας Πάτρας, χάρη στον Νίκο Γκίκα που τον «τράβηξε» με μεγάλα καλάθια στα δύσκολα, κράτησε τη νίκη (75-70) στην έδρα του κόντρα στον εξαιρετικό Κόροιβο Αμαλιάδας. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά είναι 3η στην ισοβαθμία χάρη στο 2-0 με τον ΠΑΟΚ, αλλά εάν ο Δικέφαλος νικήσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, τότε ο Προμηθέας θέλει ένα μεγάλο «διπλό» σε ΑΕΚ ή Ολυμπιακό για να τερματίσει τρίτος.

Για τη σωτηρία

Στην ουρά το μαγικό «9» (νίκες) ψάχνουν όλοι, με το Αρης – Πανιώνιος να είναι όλα τα λεφτά την επόμενη αγωνιστική που ξαναρχίζει κοντά στις τρεις εβδομάδες (4/5) λόγω των πλέι οφ στην Ευρωλίγκα!

Δίκιο βουνό είχε πάντως ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος μετά τη λυτρωτική νίκη του Αρη στην έδρα των υποβιβασμένων Τρικάλων (83-64) είπε ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν κοντή μνήμη.

Τι εννοούσε ο… ποιητής; Οτι όλες πρέπει να ξεχνούν το προηγούμενο αποτέλεσμα, ακόμη κι αν αυτό ήταν πολύ φρέσκο, όπως η εντός έδρας ήττα του Αυτοκράτορα από την Κύμη.

Οι Ευβοιώτες πάλι δεν έχουν λόγο να κονταίνουν τη μνήμη τους, διότι απλούστατα πέτυχαν τέσσερις μαζεμένες νίκες (Πανιώνιος, Τρίκαλα, Αρης, Ρέθυμνο) και τρέχουν πλέον ένα 12-5 βρισκόμενοι στη ζώνη των πλέι οφ.

Ιστορική νίκη για την ομάδα που εκπροσωπεί τη μικρότερη πόλη η οποία έχει εμφανιστεί στον χάρτη της Α’ Εθνικής.

Εκεί όπου ο Αγγελος Τσαγκαράκης «ντύθηκε» ΜακΦάντεν στον αγώνα με το Ρέθυμνο και με 22 πόντους οδήγησε την Κύμη στη νίκη (82-76).

Η ΑΕΚ μετά τον κεραυνό εν αιθρία που δέχθηκε από τον ΠΑΟΚ, πέρασε από τη Λάρισα (86-75 τον ΓΛ Φάρο με 18 π. του Χάντερ), ενώ ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είχαν διεκπεραιώσει από την Παρασκευή τις εκκρεμότητές τους στην 23η αγωνιστική, οι μεν με τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ (τον οποίο εξανάγκασαν στην έβδομη σερί ήττα του με 87-63), οι δε με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (79-73).

Η βαθμολογία (σε 23 αγώνες): Παναθηναϊκός 46, Ολυμπιακός 42, Προμηθέας και ΠΑΟΚ 38, ΑΕΚ 37, Λαύριο 36, Κύμη 35, Κολοσσός 32, Ρέθυμνο, ΓΛ Φάρος και Αρης 31, Πανιώνιος και Κόροιβος 30, Τρίκαλα 26.

Στην Α1 το Περιστέρι

Χαρακτήρα φιέστας είχε το ντέρμπι της Α2 ανάμεσα στο Περιστέρι και στον Ηρακλή (74-64), με τους οικοδεσπότες να γιορτάζουν εν χορδαίς και οργάνω την επιστροφή τους στην Basket League έπειτα από πέντε χρόνια περιπλάνησης στην Α2 και στη Β’ Εθνική. Αποθεώθηκε (και στη συνέχεια βραβεύτηκε) ο παίκτης – σύμβολο της ομάδας Αγγελος Κορωνιός.