Με το ξεκίνημα της χρονιάς ο αντικειμενικός στόχος για τον Λεβαδειακό ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Η εξασφάλιση της συμμετοχής και την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα και από εκεί και πέρα ό,τι μπορούσε να έρθει θα ήταν καλοδεχούμενο. Φαίνεται όμως ότι για τους Βοιωτούς τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Καθώς η εντυπωσιακή φετινή πορεία τους συνεχίζεται και πλέον ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά.

Με τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο, ο Λεβαδειακός πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την 5η θέση που οδηγεί στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και δικαίως ονειρεύεται. Το γκολ του Σαβαντογκό έδωσε στους γηπεδούχους μια τεράστιας σημασίας νίκη επί των Αρκάδων (1-0), που πλέον τους βάζει γερά στο κόλπο της Ευρώπης. Με τον Λεβαδειακό να κυνηγά την υπέρβαση, προκειμένου να κλείσει μια χρονιά που είναι πιθανό να αποτελέσει ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του.

Αναμφίβολα το πρόγραμμα της ομάδας του Ζοζέ Ανιγκό δεν είναι εύκολο. Καθώς τα ματς που απομένουν είναι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Ατρόμητο στη Λιβαδειά και με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ωστόσο, υπάρχει έστω και ένας που να μπορεί από τώρα να προδικάσει την τύχη της συγκεκριμένης ομάδας, έπειτα από όσα έχει δείξει στην τρέχουσα σεζόν; Μάλλον όχι.

Πλέον, ο Λεβαδειακός έχει μπροστά του έναν ξεκάθαρο στόχο που θα κυνηγήσει μέχρι τέλους. Αναζητώντας βαθμούς… παντού, ώστε να παραμείνει στην διεκδίκηση του τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτηρίου.