Αρωμα Ευρώπης είχε η χθεσινή πολύ µεγάλη νίκη της Ξάνθης επί του ΠΑΣ Γιάννινα µε 3-0, καθώς η οµάδα της Θράκης είναι πλέον µόνη της στην πέµπτη θέση της βαθµολογίας, έχοντας 39 βαθµούς. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν καλοί στο πρώτο ηµίχρονο αλλά έκαναν εξαιρετική εµφάνιση στο δεύτερο µέρος, διάστηµα στο οποίο κατάφεραν να πετύχουν και τα τρία γκολ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ακριτική οµάδα ήταν ο Ερικ Γέντρισεκ, καθώς ο σλοβάκος στράικερ σηµείωσε δύο τέρµατα και µάλιστα το πρώτο ήταν εντυπωσιακό. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ µε γκολ του Ντουρίτσκοβιτς στο 50′ και έξι λεπτά αργότερα ο Γέντρισεκ έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας πολύ ωραίο γκολ. Ο ίδιος παίκτης διαµόρφωσε το τελικό 3-0 στο 72′, µε τον 32χρονο σέντερ φορ της Ξάνθης να φτάνει τα δέκα γκολ στο φετινό πρωτάθληµα. Ο Γέντρισεκ είναι αναµφίβολα ο µεγάλος πρωταγωνιστής της Ξάνθης τη φετινή περίοδο και αν οι Θρακιώτες καταφέρουν να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο θα το χρωστούν σε µεγάλο βαθµό στον έµπειρο στράικερ. Πρέπει εδώ να σηµειωθεί ότι η ακριτική οµάδα είχε και δοκάρι µε τον Λουσέρο, εννέα λεπτά πριν από το φινάλε της αναµέτρησης.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Λισγάρας (21′ Φασίδης), Φλίσκα, Σιλά, Ντε Λούκας, Μεχία, Ντουρίτσκοβιτς, Μπρίτο (46′ Κάστρο), Τριάδης (73′ Λουσέρο), Γέντρισεκ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Σκόνδρας (57′ Χαλκιαδάκης), Τσικάρσκι, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος (68′ Χέλκβιστ), Καρανίκας (53′ Νικολιάς), Μανθάτης, Κόντε.