Στις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της προεδρίας των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου της Ενωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA Athens Destination Expo 2018, σημείωσε πως «έχουμε φθάσει σε πολύ ειδική χρονική στιγμή στις διμερείς μας σχέσεις. Και στις δύο πλευρές, οι κυβερνήσεις μας έχουν δεσμευτεί στην οικοδόμηση αυτής της δυναμικής».

«Αλλά είμαι επίσης υπερήφανος που το λέω ότι η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη» συμπλήρωσε.

«Οι εξαιρετικοί συνδυασμοί της Ελλάδας»

Ο κ. Πάιατ, που έκανε την ομιλία του στο Ηρώδειο, αναφέρθηκε επίσης και στον τουρισμό, τονίζοντας ότι «το καλύτερο κομμάτι της Ελλάδας είναι οι εξαιρετικοί συνδυασμοί που αυτή η χώρα προσφέρει: η θάλασσα, τα βουνά, οι άνθρωποι, το φαγητό και ο πολιτισμός».

«Ολοι μας μαθαίνουμε από νεαρή ηλικία ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, αλλά μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω από τα ταξίδια που έχω κάνει σε αυτή την όμορφη χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είτε αναφέρομαι στην αρχαία Δωδώνη είτε στους θησαυρούς της αρχαίας Ολυμπίας, ότι υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες εντυπωσιακά αξιοθέατα παγκόσμιας κληρονομιάς που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη οι αμερικανοί ταξιδιώτες» συμπλήρωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υλοποίησε νέες πολιτικές στον τουρισμό προκειμένου να παρατείνει την ταξιδιωτική περίοδο, να προβάλει νέα θεματικά προϊόντα και ν’ ανοίξει νέες αγορές για να δώσει ώθηση στη συνεκτικότητα και να προβάλει τις νέες ελληνικές τουριστικές επενδύσεις.

«Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν εντάξει νέα δρομολόγια πτήσεων προκειμένου να καταστεί ευκολότερο για τους Αμερικανούς να ταξιδέψουν εδώ και οι ιδιωτικοποιήσεις, των οποίων ηγείται η Fraport, έχουν βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα όλων των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων της Ελλάδας.

«Οι στόχοι μου στην Ελλάδα»

»Το αεροδρόμιο της Αθήνας, μόλις ψηφίστηκε το καλύτερο στη νότια Ευρώπη από το Skytrax. Η εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού συνεχώς βελτιώνεται μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης πριν από οκτώ χρόνια. Και πρέπει να υπογραμμίσω, βάσει όλων των ενδείξεων φέτος, ότι εντέλει θα δούμε την Ελλάδα να αναδύεται από την κρίση και να επιστρέφει στο καθεστώς κανονικής, υγιούς οικονομίας της Ευρωζώνης» υποστήριξε ο κ. Πάιατ.

Ως αμερικανός πρεσβευτής, οι στόχοι μου εδώ είναι πολύπλευροι. Πρώτον και κύριον, την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών από τις εταιρείες παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών της Αμερικής. Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και του τουρισμού από τις ΗΠΑ. Να καταστήσω σαφές στους συμπατριώτες μου, τους Αμερικανούς, ότι η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλής και φιλόξενος προορισμός» συμπλήρωσε.

«Καταλήγοντας, μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου ως πρεσβευτού των ΗΠΑ στην Ελλάδα ήταν ότι βίωσα όλα όσα αυτή η χώρα έχει να προσφέρει. Υπενθυμίζω πάντα στους Αμερικανούς ότι η Ελλάδα είναι μοναδικά φιλόξενος τόπος για να τον επισκεφθεί κανείς. Ο τουρισμός είναι σημαντικός διότι επιτρέπει στην Ελλάδα να προφυλάξει την πολιτιστική της κληρονομιά, προκειμένου οι επόμενες γενιές να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις μοναδικές συμβολές αυτής της χώρας στον δυτικό πολιτισμό μας» τόνισε ο κ. Πάιατ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από