Κορίτσια για φίλημα, αλλά παράλληλα έτοιμα για όλα σε βόλεϊ και πόλο αποκαλύπτουν τα μυστικά τους στα «ΝΕΑ» αναδεικνύοντας παράλληλα και το μεγαλείο του Ολυμπιακού, του μοναδικού συλλόγου που πρωταγωνιστεί ταυτόχρονα σε τόσα τμήματα ανδρών και γυναικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οπως για παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα που οι Ερυθρόλευκοι διεκδίκησαν τρία ευρωπαϊκά μέσα σε τέσσερις μέρες. Κατέκτησαν το Τσάλεντζ Καπ του βόλεϊ γυναικών με τον θρίαμβο (3-1) στην Τουρκία επί της Μπούρσα ενώ φιναλίστ στους τελικούς τους έμειναν οι άνδρες στο αντίστοιχο κύπελλο του βόλεϊ με τη Ραβέννα και οι γυναίκες του πόλο χάνοντας στον τελικό του Λεν Τρόφι (13-11) από την Ντουναϊσβάρος. Η Τζίνα Λαμπρούση και η Κατερίνα Γιώτα από το βόλεϊ, καθώς και η Φιλιώ Μανωλιουδάκη με την Αλκηστη Αβραμίδου από το πόλο μιλούν στα «ΝΕΑ» για τη μαγική εβδομάδα.

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

Ονειρεύομαι ακόμα, γι’ αυτό δεν σταματάω

«Αδικήσαμε τους εαυτούς μας και δεν θα κατηγορήσω κανέναν άλλο. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς για ένα ακόμα παιχνίδι δεν ήμασταν καλές στην άμυνα». Η Αλκηστις Αβραμίδου παίρνει τις ήττες… κατάκαρδα και όπως αποκαλύπτει: «Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ξεπεράσω αυτή την απώλεια του τροπαίου», αλλά παράλληλα δηλώνει ότι δεν νιώθει «χορτασμένη», παρά τους αρκετούς τίτλους που έχει πάρει με τον Ολυμπιακό: «Ονειρεύομαι ακόμα περισσότερους! Είναι φυσικό, ειδάλλως θα είχα αποσυρθεί. Το πόλο με γεμίζει αφάνταστα και μου προσφέρει τεράστιες χαρές, αλλά και λύπες στις οποίες μένω δυστυχώς περισσότερο», λέει η έμπειρη περιφερειακή που στο ερώτημα αν προτιμάει τον Μιχάλη Κουντούρη στην εξέδρα ή στην καρέκλα του διοικητικού παράγοντα δεν χρειάζεται να σκεφτεί καν: «Και στα δύο! Εχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη και ήταν εξαιρετική επιλογή από τον κ. Μαρινάκη για αυτή τη θέση. Ομως στα μάτια μου είναι πολύ ψηλά όχι μόνο για τα μεγάλα πράγματα που έχει κάνει, αλλά και για τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά», λέει η ελληνίδα πρωταθλήτρια που πρόσφατα κατέκτησε με την εθνική ομάδα και το νεοσύστατο Γιουρόπα Καπ. «Τεράστιες στιγμές, που ήρθαν όμως όλες μαζί και γι’ αυτό χρειαζόμαστε λίγο αποφόρτιση πριν μπούμε στη μάχη του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στην εξαιρετική ομάδα της Βουλιαγμένης», προσθέτει και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την άδεια που έχουν πάρει τα κορίτσια από τον προπονητή τους Χάρη Παυλίδη, με τον οποίο η Αλκηστις είναι μαζί 14 χρόνια!

ΦΙΛΙΩ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ

Μοναδικό φαινόμενο αυτός ο σύλλογος

Πριν από περίπου πέντε μήνες, η αρχηγός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη είχε κάνει μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook, στήριξης στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Λίγες ώρες μετά τον χαμένο τελικό στη Ματαρό, από την Ντουναϊσβάρος, εξηγεί στα «ΝΕΑ» γιατί είχε κάνει τότε αυτή την «αναφορά καρδιάς», όπως τη χαρακτηρίζει. «Μέσα σε μία εβδομάδα ή, αν θέλετε, μέσα σε τέσσερις ημέρες, από την Τετάρτη έως και το Σάββατο, ο Ολυμπιακός διεκδίκησε τρία ευρωπαϊκά τρόπαια, δύο στο βόλεϊ και ένα στο πόλο των γυναικών. Και έχουμε ακόμα το πόλο των ανδρών που θα πάει στα τελικά, το μπάσκετ που ευχόμαστε από καρδιάς να είναι στο Βελιγράδι. Ε, λοιπόν, αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και είμαι 100% σίγουρη ότι δεν υπάρχει άλλος σύλλογος με τόσα τμήματα να πρωταγωνιστούν εντός των συνόρων αλλά και στην Ευρώπη, και με 80.000 και πλέον ενεργά μέλη. Αυτό οφείλεται στον Βαγγέλη Μαρινάκη που είναι ο βασικός χρηματοδότης στον Ερασιτέχνη, αλλά και στη διοίκηση του Μιχάλη Κουντούρη. Εχουμε ζήσει και τα πέτρινα χρόνια και, πιστέψτε με, αυτά που έχουν γίνει την τελευταία επταετία δεν έχουν προηγούμενο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συνέχεια δίπλα μας. Ηταν αξέχαστες οι στιγμές που μας είχε καλέσει ο κ. Μαρινάκης στο Καραϊσκάκης με τόσο κόσμο να είμαστε και εμείς εκεί και ήταν δίπλα μας συνέχεια γνωρίζοντάς μας με τα μικρά μας ονόματα», λέει η αρχηγός των πρωταθλητών που μιλά και για τη χαμένη ευκαιρία στην Ισπανία. «Αδικήσαμε εμείς οι ίδιες την προσπάθειά μας και εμείς πρέπει τώρα να φανούμε δυνατές και να πάρουμε το πρωτάθλημα».

ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ

Ξαναβλέπω τον τελικό και δεν χορταίνω

«Εννοείται ότι έχω ξαναδεί τον τελικό, γιατί ήθελα ήρεμα να θαυμάσω την ομάδα μας. Το πώς μετά το πρώτο χαμένο σετ ανέβασε στροφές και συνέχισε να παίζει όλο και πιο δυναμικά. Απλά δεν το χορταίνω». Η Τζίνα Λαμπρούση ομολογεί ότι ήδη έχει βάλει το αρχείο του mp3 να ξαναπαίξει στην τηλεόραση και ως τηλεθεάτρια πια θαύμασε τον θρίαμβο των κοριτσιών του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ. Οπως λέει, «γράψαμε ιστορία καθώς, ό,τι και να γίνει από εδώ και στο εξής, τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ αντίστοιχα, αυτό θα είναι πάντα το πρώτο ευρωπαϊκό Κύπελλο και είναι κάτι που μας κάνει περήφανες».

Παραδέχεται ότι «τρώγοντας έρχεται η όρεξη και είναι λογικό ότι πάντα σκεφτόμαστε και το επόμενο βήμα. Θα ήταν όνειρο ζωής να παίξουμε και εμείς έναν τελικό στο ΣΕΦ», εντυπωσιασμένη όπως και οι συμπαίκτριές της από τις εικόνες που είδαν τηλεοπτικά (από την Τουρκία, λίγο μετά τον αγώνα τους) από τον τελικό των ανδρών και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Τρελαίνεται και μόνο στην ιδέα ότι κάποιες φορές στο παρελθόν είχε περάσει η σκέψη από ανθρώπους στον σύλλογο να κλείσει το γυναικείο τμήμα του βόλεϊ του Ολυμπιακού, μέχρι την περίοδο μετά το 2011, όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Ερασιτέχνη ο Μιχάλης Κουντούρης.

«Ολα ξεκινούν από τον κ. Μαρινάκη και τον Μιχάλη Κουντούρη, που αποτέλεσε την ιδανική επιλογή του για πρόεδρο του Ερασιτέχνη. Οι κινήσεις με την κάρτα μέλους και φιλάθλου έδωσαν άλλη πνοή. Είναι τεράστιο θέμα για μας να έχουμε τα πάντα λυμένα από αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και τον Νίκο Κατσιούρα που ασχολείται με κάθε πρόβλημά μας για να είμαστε εμείς επικεντρωμένες μόνο στο αθλητικό κομμάτι. Προσωπικά νιώθω τυχερή γιατί ήρθα στην ομάδα σε μια περίοδο που είχαν αρχίσει οι τίτλοι τέλους και από τότε μόνο πανηγυρίζουμε! Εκτός αυτού έχουμε ήρεμη δύναμη στον πάγκο τον κόουτς Κοβάσεβιτς και επίσης τον τρομερό κόσμο μας, και τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΩΤΑ

Ο κόσμος αξίζει πολλά τρόπαια

«Η αγάπη του κόσμου, ιδιαίτερα στα δύσκολα, είναι αυτή που μας κρατάει και μας κάνει ακόμα πιο δυνατές. Ωστε όταν έρθει ένας τέτοιος τίτλος να του τον αφιερώνουμε».

Η Κατερίνα Γιώτα μιλάει για την ιδιαίτερη σχέση που έχουν και τα κορίτσια του βόλεϊ με τον κόσμο του Ολυμπιακού και το πόσο μεγάλη χαρά είναι ότι τους επιστρέφουν ένα μέρος αυτής της αγάπης με κάποια τρόπαια.

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς και να μοιραστούμε τη χαρά ενός τίτλου όπως αυτός. Ενα ευρωπαϊκό τρόπαιο για το οποίο πάντως έχουμε βάλει τους πανηγυρισμούς στην άκρη και επίσης δεν προγραμματίσαμε κανένα γλέντι. Αυτά μπορούν να περιμένουν, καθώς έχουμε ακόμα δουλειά και αυτό είναι το πρωτάθλημα» λέει η διεθνής κεντρική των Ερυθρολεύκων που μιλάει και για το τρίπτυχο της επιτυχίας: «Εμπιστοσύνη – στήριξη – οργάνωση είναι για εμένα το πετυχημένο μοντέλο που εφαρμόζει ο ερασιτέχνης με τον πρόεδρό του Μιχάλη Κουντούρη και φυσικά με την πάντα πολύτιμη και μεγάλη στήριξη του κ. Μαρινάκη που θέλει τον ερασιτέχνη πολύ ψηλά» τονίζει χαρακτηριστικά η έμπειρη αθλήτρια και συμπληρώνει: «Εχουμε προσγειωθεί και είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένες για το τι πετύχαμε στην Τουρκία. Αυτό μας δίνει την όρεξη να δουλέψουμε ακόμα πιο δυνατά και για το πρωτάθλημα αλλά και για τη νέα χρονιά».

Οσο για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, η Κατερίνα Γιώτα επισημαίνει: «Απλά ελάτε να δείτε το πώς γιορτάζουν στα γλέντια οι ξένες παίκτριες. Είναι πιο… Ελληνίδες από εμάς και στα ελληνικά τραγούδια. Η Γερμανίδα Χίπε έρχεται για προπόνηση και το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο είναι στο φουλ με ελληνικά τραγούδια, ενώ με το που μπαίνει στα αποδυτήρια μας τραγουδάει το “Ξημερώματα”»!

Επόμενη στάση, ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο ενώ ήταν να γίνει με 12 ομάδες, ξεκίνησε με 11 ομάδες και θα ολοκληρωθεί με 10 λόγω οικονομικών δυσκολιών. «Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί νιώθουμε τόσο τυχερές που είμαστε μέλη αυτής της τεράστιας ομάδας» καταλήγει.