Εύκολη αποδείχθηκε τελικά η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου με 3-1 για την 27η αγωνιστική της Super League, που τον φέρνει στην 1η θέση της κατάταξης με 58 βαθμούς, ενώ εκκρεμεί αύριο (15/4) ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Πλατανιά στα Χανιά. Σκόρερ του «Δικεφάλου», που αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας χωρίς τους οπαδούς του στο γήπεδο της Τούμπας, ο Σάκχοφ στο 2΄, ο Ελ Καντουρί στο 15΄ και ο Πρίγιοβιτς στο 66΄, ενώ για τους Νεοσμυρνιώτες μείωσε ο Ντουρμισάι ατο 78΄.

Στην άδεια από φιλάθλους Τούμπα, στο 8ο παιχνίδι συνολικά τιμωρίας της έδρας του φέτος, ο ΠΑΟΚ έκανε… υγιεινό περίπατο κερδίζοντας εύκολα τον Πανιώνιο. Από νωρίς ο ΠΑΟΚ έβαλε στο παιχνίδι του τα στοιχεία της αγωνιστικότητας του. Ήδη, στο 15′, το σκορ ήταν 2-0 με τους γηπεδούχους να έχουν πλήθος ευκαιριών. Το σκορ άνοιξε στο 2′ ο Σάκχοφ. Στο 15′ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις επιτυχίες του. Ο Μακ έκανε τη σέντρα σουτ και ο Ελ Καντουρί με προβολή σημείωσε το 2-0! Η συνέχεια ήταν το ίδιο εύκολη για τον ΠΑΟΚ που έκανε «μονόλογο» την αγωνιστική του υπεροχή με σειρά καλών ευκαιριών. Ο Πανιώνιος πλησίασε για πρώτη φορά με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων, στο 29′: Από λάθος του Κρέσπο, ο Σπιριντόνοβιτς έφθασε σε θέση βολής, σούταρε αλλά αστόχησε στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Με την υπεροχή των γηπεδούχων που είχαν καλή απόδοση και ευκαιρίες ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε πιο ορεξάτος στο γήπεδο, βγήκε από τα καρέ του και έγινε πιο ανταγωνιστικός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει η ποιότητα του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να μην οπισθοχωρεί, αφού είχε την επιθετικότητα του πρώτου μέρους και με κεκτημένη ταχύτητα συνέχιζε να πιέζει και να διεκδικεί το τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε στο 66′ με τον Πρίγιοβιτς σκόρερ, ο οποίος με πλασέ σημείωσε το 22ο φετινό του γκολ αυξάνοντας τον δείκτη στο 3-0.

Το παιχνίδι αν και είχε κριθεί διατήρησε την ομορφιά του πρώτου μέρους, ειδικότερα μάλιστα όταν από το 77′ ο Πανιώνιος μείωσε το σκορ σε 3-1 με ένα εξαιρετικό γκολ του Ντουρμισάι, που έξω από την μεγάλη περιοχή με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (74′ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια, Κάνιας, Σάκχοφ, Κάμπος (85′ Λημνιός), Μακ, Ελ Καντούρι (79′ Μουλέν), Πρίγιοβιτς

Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Πινιώτης, Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς (69′ Οικονομίδης), Σαββίδης (56′ Μακρύλλος), Μασούρας (73΄ Μπραχίμι), Ντουρμισάι