Συνεχείς επαφές με παράγοντες άλλων ΠΑΕ, προκειμένου να τους μεταπείσουν και να ψηφίσουν την αλλαγή κανονισμού που προβλέπει υποβιβασμό για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ, έχουν τα στελέχη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ζυμώσεις που γίνονται και στις συζητήσεις παίρνει μέρος ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος βλέπει πλέον τη θηλιά να σφίγγει και τον Παναθηναϊκό να κινδυνεύει με τον διασυρμό του υποβιβασμού στα δικά του χέρια.

Επί της ουσίας, τα μέτωπα στα οποία έχει πέσει όλο το βάρος του Παναθηναϊκού είναι δύο: η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς. Οι Φαίακες είχαν αναφέρει πως θα ψήφιζαν υπέρ της αλλαγής του κανονισμού, ωστόσο την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω και επί της ουσίας τίναξαν στον αέρα μια διαδικασία στην οποία οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εξέφραζαν σιγουριά πως θα πάνε όλα καλά. Τις δύο τελευταίες μέρες γίνεται προσπάθεια προκειμένου η Κέρκυρα να επιστρέψει στο «μπλοκ» του Παναθηναϊκού, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Πλατανιά, ωστόσο οι Κρητικοί δύσκολα θα αλλάξουν γνώμη.

Τα χρέη

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός δίνει μάχη με τον χρόνο και στο μέτωπο των οφειλών. Χθες η ΠΑΕ έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητεί να διευθετηθεί το θέμα των χρημάτων που πρέπει να καταβάλει στον Γερμανό για να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς και αν αυτό το ποσό θα αφορά το σύνολο των οφειλομένων, ήτοι 498.322 ευρώ ή απλώς θα πρέπει να καταβάλει μία από τις δέκα δόσεις των 49.382 ευρώ, όπως αναφέρει το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη Σούπερ Λίγκα και στον ΠΣΑΠ, το οποίο επικαλούνται οι Πράσινοι.

* Προσφυγή στη FIFA εναντίον της Αλ Αΐν έκανε ο Παναθηναϊκός, διεκδικώντας τα χρήματά του. Αμφίβολος είναι ο Χατζηγιοβάννης για το ματς με τον Ατρόμητο.