Ναι, ξέρουμε ότι το σχήμα είναι οξύμωρο, στην προκειμένη περίπτωση όμως μάλλον η περιγραφή ταιριάζει γάντι. Διότι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ήταν αυτό ακριβώς: αρκετά τυχερός μέσα στην ατυχία του. Τόσο, που δεν το περίμενε κανείς αυτόπτης μάρτυρας στον Ρέντη, βλέποντάς τον να σφαδάζει δακρυσμένος στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από τη σφοδρή σύγκρουση με τον Αλεΐς Ρομαό.

Η χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού πέρα από μπόλικη ένταση, μιας και ο Χρήστος Κόντης έχει ανεβάσει αρκετά τους ρυθμούς εκγύμνασης, είχε και ένα απρόοπτο που τάραξε τους πάντες. Σε μια φάση του διπλού, Ταχτσίδης και Ρομαό διεκδικώντας την μπάλα συγκρούστηκαν γόνατο με γόνατο και ο έλληνας μέσος έμεινε στο χορτάρι. Η πρώτη εντύπωση ήταν πως ο τραυματισμός του 27χρονου ήταν πολύ σοβαρός. Στην πορεία όμως και έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις, οι παλμοί επανήλθαν στο φυσιολογικό. Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ήταν καθαρή. Υπάρχει ένα χτύπημα στους συνδέσμους, αλλά η πρώτη εκτίμηση είναι πως δεν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό. Σήμερα είναι ούτως ή άλλως ημέρα επανεκτίμησης, αλλά ξαναλέμε ότι με βάση τα ώς τώρα δεδομένα η αίσθηση είναι πως ο Ταχτσίδης ήταν αρκετά τυχερός. Σίγουρα δεν θα προλάβει το ματς της Δευτέρας με την Κέρκυρα και θα χάσει κάποιες προπονήσεις, αλλά η διάρκεια απουσίας του δεν υπολογίζεται παραπάνω από 10 ημέρες.

Και μιας και ο λόγος για το ματς της Δευτέρας, θα το παρακολουθήσει ζωντανά ο Πέδρο Μαρτίνς που έχει προγραμματίσει την επιστροφή από την πατρίδα του την Τρίτη –ακριβώς για να δει σε δράση τη νέα του ομάδα.

Ο 48χρονος χθες είχε συνάντηση με τον Χρήστο Κόντη, στο πλαίσιο της επόμενης ημέρας και του συνολικού προγραμματισμού. «Γίνεται από νωρίς ο προγραμματισμός. Σε μία χρονιά που δεν είναι καλή θεωρητικά, η διοίκηση προσπαθεί να τρέξει υποθέσεις και καταστάσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα για του χρόνου και γίνεται ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για να επανέλθει στα επίπεδα των προηγούμενων ετών» είπε χθες ο Χρήστος Κόντης μιλώντας στη Nova. Ο έλληνας τεχνικός, μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε το παράξενο της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας για τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα μέχρι τώρα λόγω και των αποτελεσμάτων, η ψυχολογία δεν ήταν στο πιο υψηλό επίπεδο. Είναι λογικό αν δεν είσαι στην πρώτη θέση να υπάρχει κατήφεια και αρνητική ενέργεια. Δεν ξέρω αυτή την εβδομάδα αν άλλαξε κάτι, σίγουρα και τα λόγια του προέδρου πέρασαν στους ποδοσφαιριστές, αντιλήφθηκαν την κατάσταση. Προσπαθήσαμε να συσπειρώσουμε την ομάδα, γιατί είμαστε σε οριακό σημείο και στα τέσσερα ματς πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν να είναι εδώ. Αυτό που έχουμε δείξει δεν μας αντιπροσωπεύει ως ομάδα. Στον Ολυμπιακό στόχος είναι πάντα η νίκη, το κίνητρο είναι ότι πρέπει να βγάλουν κάτι καλύτερο».

* Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, διέψευσε χθες κάθε μεταγραφικό σενάριο που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες.