Στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν τέθηκε η ερώτηση χθες το πρωί στο διευθυντήριο της Ευρωλίγκας, αλλά έδωσε μόνος του την απάντηση και μάλιστα ντουμπλ φας!

Αποτάσσεται την Ευρωλίγκα και (κατά δική του ρητή και κατηγορηματική δήλωση) συντάσσεται με τη FIBA, επισημαίνοντας μάλιστα σε ανάρτησή του στο Instagram ότι «επιστρέφουμε εκεί όπου πάντα ανήκουμε».

Σε πείσμα των προσδοκιών του ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού δεν βρήκε κανέναν σύμμαχο στις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της διοργάνωσης και προσωπικά εναντίον του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Τζόρντι Μπερτομέου, απέναντι στον οποίο έχει κηρύξει πόλεμο εδώ και καιρό.

Στη χθεσινή συνεδρίαση των ομάδων/μετόχων της Ευρωλίγκας στη Μαδρίτη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έτυχε ανταπόκρισης ή υποστήριξης σε κανένα από τα ζητήματα που έθεσε και αφορούσαν την άρση της ποινής απαγόρευσης εισόδου του στα γήπεδα, την οικονομική φερεγγυότητα της διοργάνωσης, την εξάπλωσή της στις μεγάλες αγορές και την ανάγκη εκλογής διά ψηφοφορίας του εκάστοτε διευθύνοντος συμβούλου.

Ο Ολυμπιακός δεν σχολίασε καθόλου τις αιτιάσεις του Γιαννακόπουλου, υιοθετώντας τη γενική γραμμή περί σεβασμού στις αποφάσεις της διοργάνωσης. Επειτα από έντονους διαλόγους αποχώρησε εκνευρισμένος από τη συνεδρίαση, ανακοινώνοντας ότι ο Παναθηναϊκός αποχωρεί από την Ευρωλίγκα (προφανώς μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν ή μήπως εδώ και τώρα, πριν από τη σειρά με τη Ρεάλ;) και θα συμμετάσχει στη διοργάνωση της FIBA.

Με ανακοίνωσή της η Ευρωλίγκα καταδίκασε τις συμπεριφορές του Γιαννακόπουλου που προκαλούν ζημιά στη διοργάνωση και του ζητεί να σταματήσει τις δηλώσεις. Παράλληλα επισημοποίησε την αύξηση των ομάδων σε 18 από τη σεζόν 2019-2020, με την προσθήκη της Βιλερμπάν και της Μπάγερν Μονάχου.

Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα (17.00) τον Κολοσσό Ρόδου σημαδεύοντας το 23-0 στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στη Νέα Σμύρνη, κεκλεισμένων των θυρών, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο, με τον Βασίλη Σπανούλη να χρειάζεται εννέα πόντους για να προσπεράσει τον Νίκο Χατζή και να φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ, επί ημερών ΕΣΑΚΕ, δηλαδή από τη σεζόν 1992-93 και εντεύθεν.