Ο Νίκο Κόβατς θα είναι ο νέος προπονητής της Μπάγερν Μονάχου! Αυτό αποκάλυψε την Παρασκευή το γερμανικό περιοδικό «Sport Bild» και το δημοσίευμα επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από την ανακοίνωση της Μπάγερν!

Ο Νίκο Κόβατς, αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου και για τρία χρόνια την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Γερμανίας. Η επιλογή του 47χρονου προπονητή ως διαδόχου του Γιουπ Χάινκες, αποτελεί σίγουρα έκπληξη. Από το 2016 είναι στον πάγκο της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ έχει οδηγήσει την Εθνική Κροατίας στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014.

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, δήλωσε ότι η συμφωνία με τον Κόβατς ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, χωρίς να αναφερθεί στην παράμετρο της αποζημίωσης στην Αϊντραχτ (σύμφωνα με τη «Sport Bild», οι Βαυαροί θα καταβάλλουν 2,2 εκατ. ευρώ στην ομάδα της Φρανκφούρτης).

Σημειώνεται ότι ο -γεννημένος στη Λειψία- Κόβατς έχει περάσει για μία διετία (2001-2003) από τη Μπάγερν ως ποδοσφαιριστής, κατακτώντας μάλιστα ένα νταμπλ στη Γερμανία και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο.