Το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 14:00 θα γίνει η κηδεία του αδικοχαμένου κυβερνήτη του Mirage 2000-5, σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, που έχασε την Πέμπτη τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη στη θάλασσα 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η κηδεία θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του σμηναγού στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, ενώ αναμένεται να παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Σήμερα Πέμπτη ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε το σπίτι του άτυχου σμηναγού στην Αθήνα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η σορός του άτυχου σμηναγού, που συνετρίβη την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Σκύρου εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής, από αλιευτικό σκάφος που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα και όπως δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Μίλτος Χατζηγιαννάκης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ,γύρω στις 09:30 το πρωί, αλιευτικό σκάφος που συμμετείχε στις έρευνες εντόπισε την σορό του άτυχου πιλότου, καθώς και μερικά από τα συντρίμμια του Mirage 2000-5.