Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ και δύο πρώην συμπαίκτες του Κώστα Μανωλά, ο Χουάν Κάλα (στην ΑΕΚ) και ο Μπάλας Μέγερι (στον Ολυμπιακό) αποθεώνουν, μιλώντας στην Marca, τον Ελληνα αμυντικό της Ρόμα, που «υπέγραψε» την επική πρόκριση των Ρωμαίων απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Σε έναν ημιτελικό που έφτασε για την Ρόμα 34 χρόνια μετά.

Στον Χιμένεθ, που αποκάλυψε ότι προσπάθησε να τον πάρει στην Σαραγόσα, θυμίζει τον Σέρχιο Ράμος αλλά και τον Βαράν, στον Μέγερι επίσης τον Γάλλο αμυντικό της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ και οι τρεις τους πιστεύουν ότι ο Μανωλάς μπορεί να αγωνιστεί σε μία από τις πέντε κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

«Παίξαμε μαζί στην καρδιά της άμυνας είχε μια πολύ καλή ποιότητα. Ήταν γρήγορος, ισχυρός, και πολύ καλός με το κεφάλι ….», θυμάται στην Marca o Χουάν Κάλα. «Από θέμα τακτικής είχε πολλά να κάνει ακόμα, ήταν φυσιολογικό, ήταν νέος. Όμως ήταν κάτι που τον βοήθησε ο Χιμένεθ. Τον διόρθωσε βάζοντας τον συχνά να βλέπει βίντεο. Επίσης το πέρασμά του στην Ιταλία τον έχει βοηθήσει να κάνει το άλμα».

Ηταν στην ΑΕΚ στο πρώτο πέρασμα που έκανε ο Χιμένεθ από τον πάγκο της, κερδίζοντας το Κύπελλο 2010-11. «Ήταν ένα ακατέργαστο διαμάντι με απίστευτες δυνατότητες. Είχε τη δύναμη, την ταχύτητα όπως λίγοι. Μου θύμισε τον Σέρχιο Ράμος όταν τον προπονούσα στην Σεβίλη, ιδιαίτερα στο θέμα της δύναμης. Επιπλέον, είναι τόσο γρήγορος όσο ο Βαράν. Νομίζω ότι είναι ικανός να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο», διαβεβαίωσε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Δεν είναι περίεργο που ο Ισπανός προπονητής ήθελε να τον πάρει μαζί του όταν εγκατέλειψε την ΑΕΚ. «Προσπάθησα να τον πάρω στη Σαραγόσα, και κάναμε το καλύτερο για την μεταγραφή, γνωρίζοντας ότι τον θέλει και η Σεβίλλη», θυμάται μιλώντας στην Marca ο Χιμένεθ.

Αποθέωση και από τον Μπάλας Μέγερι, που αγωνίστηκε με τον Μανωλά στον Ολυμπιακό: «Είναι ένας από τους γρηγορότερους κεντρικούς αμυντικούς στην Ευρώπη, έχει το στυλ του Βαράν. Ο Ολυμπιακός έπαιζε πολύ δυνατή άμυνα και ήξερε ότι υπάρχει ο Μανωλάς για ασφάλεια. Στην Ιταλία έχει μάθει πολλά. Είναι έτοιμος να ανέβει ένα ακόμη βήμα και να παίξει για μία από τις πέντε κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Τον βλέπω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το να παίξει στην Laliga είναι ένα όνειρο για τον Κώστα».