Ο Παναγιώτης Κονέ αποτέλεσε το περασμένο καλοκαίρι τη μεταγραφική πινελιά της τελευταίας στιγμής για την ΑΕΚ. Η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτησή του με τη μορφή του δανεισμού από την Ουντινέζε, προκειμένου να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της. Αποκτώντας έναν έμπειρο παίκτη, διεθνή με την εθνική ομάδα και με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες χαφ.

Ο Κονέ είναι ένας ποιοτικός μέσος, που μπορεί να «γλυκάνει» τον άξονα μιας ομάδας με την τεχνική του. Στοιχείο που έδωσε και στην ΑΕΚ από τη στιγμή που μπήκε στην αγωνιστική εξίσωση. Διότι η αλήθεια είναι πως ο 31χρονος άσος χρειάστηκε τον χρόνο του για να βρει ρυθμό και πατήματα. Ομως από τη στιγμή που το κατάφερε, εξελίχθηκε σε βασικό γρανάζι της μηχανής του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ποντάρει πολλά στον Κονέ. Τόσο για φέτος, όσο και για του χρόνου.

Η κίνηση

Η συμφωνία της ΑΕΚ με την Ουντινέζε για τον δανεισμό του Κονέ ολοκληρώνεται την 1η Ιουλίου. Ωστόσο η απόφαση της Ενωσης είναι να γίνει κίνηση για την αγορά του, αποκτώντας έτσι το 100% των δικαιωμάτων του από την ιταλική ομάδα. Ο λόγος που η ΑΕΚ προχωρά στην εν λόγω απόφαση είναι πως η μέχρι τώρα παρουσία του Κονέ στην ομάδα έχει αναμφίβολα θετικό πρόσημο. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο χαρακτήρα και επαγγελματισμού.

Ο έλληνας μέσος έχει δείξει από την πρώτη στιγμή της επιστροφής του πως βλέπει την ΑΕΚ ως μια τεράστια ευκαιρία. Δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του για να βοηθήσει την ομάδα που τον ανέδειξε να φτάσει ξανά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στόχος που μοιάζει απόλυτα εφικτός και που εφόσον επιτευχθεί, θα έχει (και) τη σφραγίδα του Κονέ. Ο οποίος πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό δεύτερο μισό της σεζόν, καλύπτοντας και με το παραπάνω το πολύ μεγάλο κενό που άφησε ο τραυματισμός του Γιάκομπ Γιόχανσον.

Θέλει ΑΕΚ

Η παραπάνω διάθεση της ΑΕΚ για την παραμονή του Κονέ στο ρόστερ υπάρχει όπως φαίνεται και από την πλευρά του παίκτη. Αφού ο 31χρονος μέσος βλέπει το μέλλον του μόνο… κιτρινόμαυρο. Ο Κονέ εκτιμά πως τα χρόνια της περιπλάνησης στο εξωτερικό έχουν παρέλθει οριστικά και πλέον ήρθε η ώρα να ριζώσει ξανά στην Ελλάδα. Απολαμβάνοντας ξανά τη ζωή εδώ και έχοντας νιώσει και πάλι το οικογενειακό κλίμα που είχε στερηθεί.

Πάντως, αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που ο Κονέ «ψηφίζει» ΑΕΚ για το μέλλον του. Ενας επίσης σημαντικός στόχος που έχει τεθεί από μεριάς του έμπειρου άσου είναι η επιστροφή στην Εθνική. Κάτι που μπορεί να γίνει σαφέστατα πιο εύκολο μέσω της παρουσίας του στην ΑΕΚ. Η οποία επιστρέφει στην κορυφή και βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Με τον Κονέ ενεργό μέλος αυτού του συνόλου.