Ο ΠΑΟΚ «πετάει» προς την τριάδα με μεγάλο «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι Δικεφάλων, την ίδια ώρα που ο Αρης έχασε εμφατικά στο Nick Galis Hall από την Κύμη και πλέον έχει μπει σε σοβαρές περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή του στην κατηγορία!

Στο Μαρούσι το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου προσγείωσε ανώμαλα την Ευρωπαία ΑΕΚ επικρατώντας με 81-72 και ανάγκασε τον προπονητή των γηπεδούχων Ντράγκαν Σάκοτα να κάνει λόγο για πρόστιμο («Οταν οι παίκτες κοιμούνται τότε θα έχει πρόστιμο») θέλοντας να τους «ξυπνήσει» για τη δύσκολη συνέχεια.

Η ΑΕΚ σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα μάθει τον αντίπαλό της στα ημιτελικά του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ το οποίο θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ στις 4-6 Μαΐου. Ο ΠΑΟΚ είχε τον Φιλ Γκος (19 π.) να «καθαρίζει» στα δύσκολα και τον Τζάκσον (16 π.) να συνεισφέρει επιθετικά, την ίδια ώρα που από την άλλη πλευρά ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν απελπιστικά μόνος (21 π.). Μάλιστα ο φροντιστής του ΠΑΟΚ Μανώλης Βαλλιάνος στο φινάλε του αγώνα πέταξε την ποδοσφαιρική… μπηχτή του («Τελειώσαμε; Μήπως σφυρίξει κανένα οφσάιντ ο Κομίνης»…).

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Παναθηναϊκός έφτασε στο 22-0 με περίπατο στο Ρέθυμνο (103-69) με τον Ιαν Βουγιούκα σε μεγάλα κέφια (17 π., 9 ριμπ.) ενώ από τους γηπεδούχους ο Στέφαν Μούντι (32π.) ήταν ασταμάτητος.

Βόλτα είχε το πρόγραμμα και για τον Ολυμπιακό στο Λαύριο (84-68) με τον Ιωάννη Παπαπέτρου ιδιαίτερα ορεξάτο (19 π., 14 ριμπ.) αλλά ο τραυματισμός του Στρέλνιεκς στη μέση «πάγωσε» λίγο τους Ερυθρολεύκους που θα περιμένουν να δουν πόσο σοβαρός είναι.

Στην κόψη του ξυραφιού

Στη Θεσσαλονίκη η Κύμη (ΜακΦάντεν 14, Μανωλόπουλος 13) του Γιάννη Καστρίτη συνεχίζει να εντυπωσιάζει και με την άνετη νίκη της (73-60) επί του Αρη μπήκε στα πλέι οφ, την ώρα που στην εξέδρα στηνόταν… λαϊκό δικαστήριο. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου είναι στην κόψη του ξυραφιού και αν δεν νικήσει τα δυο επόμενα παιχνίδια με Τρίκαλα (εκτός) και Πανιώνιο (εντός) για πρώτη φορά θα βρεθεί τόσο κοντά στον υποβιβασμό από τη μεγάλη κατηγορία από την οποία δεν έχει λείψει ποτέ μαζί με τον Παναθηναϊκό! Τέλος, στη Ρόδο ο Προμηθέας Πάτρας (Φαγιέ 23, Ελις 21) έκανε περίπατο κόντρα στο γηπεδούχο Κολοσσό (89-70).

Προχθές: Τρίκαλα-Πανιώνιος 76-81, Κόροιβος Αμαλιάδας-ΓΛ Φάρος 73-55. Η βαθμολογία (σε 22 αγώνες): Παναθηναϊκός 44, Ολυμπιακός 40, Προμηθέας Πάτρας και ΠΑΟΚ 36, ΑΕΚ και Λαύριο 35, Κύμη 33, Κολοσσός Ρόδου 31, Ρέθυμνο και ΓΛ Φάρος 30, Κόροιβος Αμαλιάδας, Αρης και Πανιώνιος 29, Τρίκαλα 25.