Η περίπτωση του Ογκνιεν Βράνιες είναι από εκείνες που θα απασχολήσουν τη διοίκηση της ΑΕΚ ενόψει καλοκαιριού, καθώς η Ενωση θα καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον βόσνιο αμυντικό για το θέμα του συμβολαίου του. Η συμφωνία του Βράνιες με την ΑΕΚ εκπνέει το καλοκαίρι του 2019 και ως εκ τούτου οι δρόμοι που μπορούν να ακολουθήσουν οι Κιτρινόμαυροι είναι οι εξής δύο: ανανέωση ή πώληση.

Η πρόθεση της Ενωσης είναι να κρατήσει τον δυναμικό στόπερ κοντά της για περισσότερα χρόνια. Ανεβάζοντας τις αποδοχές του και θέτοντας και μια υψηλή ρήτρα για το ενδεχόμενο παραχώρησής του. Ωστόσο στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε είναι πιθανό να επιχειρηθεί η πώλησή του από το φετινό καλοκαίρι. Προκειμένου να εισρεύσει στα ταμεία της ομάδας ένα ποσό και ο παίκτης να μη χαθεί… τσάμπα, έναν χρόνο μετά. Κάτι που είδαμε να συμβαίνει για παράδειγμα με τον Γιόχανσον.

Οι εξελίξεις με τον Βράνιες δεν αναμένονται πάντως άμεσα. Καθώς φαίνεται πως και ο βόσνιος αμυντικός επιθυμεί να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ΑΕΚ και η όποια απόφαση για το μέλλον του να έρθει με ηρεμία και χωρίς πίεση. Κάτι που τόνισε και σε δηλώσεις του σε Μέσο της Σερβίας, χθες. Οπου ξεκαθάρισε πως τη δεδομένη στιγμή προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση του τίτλου με την ΑΕΚ και όχι το νέο συμβόλαιο.

«Εμαθα από τα ΜΜΕ ότι βρίσκομαι σε διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Δεν λέω ότι δεν θα ανανεώσω ή ότι δεν θέλω να παραμείνω στην Αθήνα, αλλά τώρα έχουμε στρέψει την προσοχή μας στη μάχη για τους τίτλους», είπε χαρακτηριστικά ο Βράνιες μιλώντας στην «Βlic».

Χωρίς Κλωναρίδη με Πλατανιά

Χωρίς τον Βίκτωρα Κλωναρίδη θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Πλατανιά η ΑΕΚ, καθώς ο 25χρονος εξτρέμ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν και να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Με τον Μανόλο Χιμένεθ να μην υπολογίζει έτσι στις υπηρεσίες του για το παιχνίδι της Κρήτης, στο οποίο με νίκη η Ενωση αγκαλιάζει για τα καλά το πρωτάθλημα.

Πέραν του Κλωναρίδη, εκτός θα είναι ο επίσης τραυματίας Βράνιες, αλλά και ο νεαρός Μπάμπης, που τραυματίστηκε στο γόνατο και υπάρχουν φόβοι πως έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού.