Ο ΟΦΗ κινδυνεύει να χάσει την άνοδο και να είναι η Παναχαϊκή τελικά αυτή που θα ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δ. Καλαϊτζίδη για χειραγωγημένα παιχνίδια και ειδικότερα το ΟΦΗ – Αιγινιακός 6-0 (4-0 ημίχρονο) στις 12 Νοεμβρίου 2017. Σύμφωνα πάντα με τον προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, ο πρόεδρος του Αιγινιακού Γ. Νιώπας τού αποκάλυψε ότι είχε χρηματιστεί για το Αρης – Αιγινιακός 5-0, ενώ το ΟΦΗ – Αιγινιακός στήθηκε για στοιχηματικούς λόγους. Με τον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ Φ. Τσάλο, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, να καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης κάποιων ποδοσφαιριστών και παραγόντων του Αιγινιακού.
Που σε αντίθεση με την υπόλοιπη αποστολή είχαν μεταβεί στο Ηράκλειο αεροπορικώς. Και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λ. Τσόγκα να ζητεί τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Για να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται αδικήματα δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας είναι άκρως εντυπωσιακό.
Το σχετικό παραστατικό (τιμολόγιο) για την έκδοση και πληρωμή των εισιτηρίων παραγόντων και ποδοσφαιριστών του Αιγινιακού έχει εκδοθεί στο όνομα παράγοντα που μετείχε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο ΔΣ του ΟΦΗ. Σε αυτήν την περίπτωση, η ευθύνη της ομάδας της Κρήτης είναι αυτονόητη. Και κατά συνέπεια ο κίνδυνος να τιμωρηθεί με ποινή υποβιβασμού όταν ο φάκελος διαβιβαστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Αντί δηλαδή να βρεθεί στη Σούπερ Λίγκα, καθώς έχει σχεδόν εξασφαλίσει την άνοδο, να βρεθεί στη Γ" Εθνική. Και τη θέση της να πάρει η τρίτη της βαθμολογίας Παναχαϊκή.