Στιγμές τρόμου έζησε μια νεαρή οδοντίατρος το βράδυ τη Τετάρτης στου Γκύζη, όταν άγνωστος άνδρας προσπάθησε να τη βιάσει απειλώντας την με μαχαίρι.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, στις 21:40, ενώ περπατούσε στην οδό Θεριανού, άγνωστος δράστης της επιτέθηκε και με την απειλή μαχαιριού προσπάθησε να την βιάσει. Η 25χρονη αντιστάθηκε και έβαλε τις φωνές και τότε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της, ο δράστης επιβιβάστηκε σε μια μοτοσυκλέτα που οδηγούσε άλλο άτομο και έφυγε.

Η νεαρή γυναίκα πήγε στη συνέχεια, όπως κατήγγειλε, στην κλινική όπου εργάζεται, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η 25χρονη δεν έχει πάει ακόμη στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει, γιατί, όπως είπε, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αναμένεται, πάντως, να καταθέσει το κάνει την Πέμπτη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Tην εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας ζητά από την αστυνομία ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε νεαρή γυναίκα, η οποία εργάζεται στο οδοντιατρείο της Κλινικής του Ταμείου Υγείας και Πρόνοιας Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, λίγο μετά την αποχώρησή της από την εργασία της.

«Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει την ανάγκη της πιο αυστηρής αστυνόμευσης, ειδικά σε περιοχές του κέντρου, όπου λειτουργούν πολλά οδοντιατρεία, και λαμβανομένου υπόψη ότι σημαντικό ποσοστό οδοντιάτρων, λόγω της φύσεως της εργασίας τους, αποχωρούν πολύ συχνά αργά το βράδυ από τα ιατρεία τους και έχουν παρατηρηθεί περιστατικά επιθέσεων κατά συναδέλφων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.