Οι ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών του Ολυμπιακού δίνουν απόψε το τελευταίο φετινό ευρωπαϊκό τους παιχνίδι με την ελπίδα ότι θα είναι αυτό που θα μείνει για πάντα στη μνήμη τους. Οι δύο ομάδες έχουν μπροστά τους την ιταλική Ραβέννα (20.30) και την τουρκική Μπούρσα (18.00) αντίστοιχα, στα παιχνίδια που θα κρίνουν το τρόπαιο στο Τσάλεντζ Καπ.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τους δύο προηγούμενους ευρωπαϊκούς τίτλους του στο βόλεϊ. Απόψε λοιπόν, με οδηγό τον αρχηγό Κώστα Χριστοφιδέλη (μέλος της ομάδας σε εκείνους τους δύο τελικούς), ετοιμάζεται για το τρίτο τρόπαιο. «Είμαστε χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε σε ένα ιστορικό γήπεδο. Είμαστε έτοιμοι. Θέλω να πιστεύω ότι θα αγωνιστούμε καλύτερα στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού ώστε να είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε, κάτι που θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία» είπε ο Χριστοφιδέλης.

«Στο πρώτο παιχνίδι κάναμε λάθη στα κρίσιμα σημεία, χάσαμε πόντους και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθώσουμε. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα τόσο τακτικά όσο και τεχνικά και να περιορίσουμε τη Ραβέννα, κάτι που επίσης μπορούμε να κάνουμε» σημείωσε ο προπονητής των Ερυθρολεύκων, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ. «Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό που μας δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστούμε σε ένα τέτοιο γήπεδο και να ζήσουμε την εμπειρία του τελικού σε ένα γεμάτο στάδιο». Θυμίζουμε ότι στην Ιταλία ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 και θέλει νίκη με καθαρό σκορ για να διεκδικήσει τον τίτλο στο χρυσό σετ.

Τα κορίτσια στο πρώτο παιχνίδι στο κλειστό του Ρέντη ηττήθηκαν από την Μπούρσα 3-2 και θέλουν νίκη επίσης με καθαρό σκορ (3-0 ή 3-1) για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Αν νικήσουν 3-2 όλα θα κριθούν στο χρυσό σετ.

«Η Μπούρσα πήρε ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, μπορεί να έχει περισσότερες πιθανότητες, ωστόσο θεωρώ πως κι εμείς έχουμε τις δικές μας. Ειδικά αυτή τη σεζόν έχουμε παίξει καλύτερα σε σημαντικά εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη. Ισως αυτό φαίνεται περίεργο, όμως θα αγωνιστούμε με λιγότερο άγχος και χωρίς αμφιβολία έχουμε τις πιθανότητές μας» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

Δίπλα του, η Κατερίνα Γιώτα έδωσε την υπόσχεση: «Θα παλέψουμε για κάθε πόντο και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε».