Στην Οχρίδα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και η ελληνική αποστολή.

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει το πρωί της Πέμπτης νέο γύρο επαφών με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, οι συνομιλίες, στις οποίες θα συμμετέχουν και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα ξεκινήσουν στις 09:00 τοπική ώρα και θα ολοκληρωθούν στις 12 το μεσημέρι.

Μετά την ολοκλήρωσή τους, αναμένονται δηλώσεις από τους δύο υπουργούς για τα αποτελέσματα των επαφών.

Προηγούμενος σταθμός της περιοδείας του έλληνα υπουργού Εξωτερικών ήταν η Σερβία, με τον κ. Κοτζιά να συναντά τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η Προεδρία της χώρας τονίζεται ότι «η Σερβία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται σε σταθερή φιλία, ιστορικά επιβεβαιωμένη εγγύτητα και αλληλεγγύη των δύο λαών».

Ο σέρβος πρόεδρος -αναφέρεται στο ανακοινωθέν- σχετικά με το ζήτημα του Κοσόβου τόνισε ότι το Βελιγράδι εκτιμά ιδιαίτερα τη συνεχή υποστήριξη της Ελλάδας στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσιτς ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά για τα προβλήματα και τη στασιμότητα στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Βρυξελλών και ευχαρίστησε την Ελλάδα για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.