Σε διάψευση του περιστατικού με το ελικόπτερο που πραγματοποίησε χαμηλή πτήση στη Ρω, το βράδυ της Δευτέρας, προχώρησε το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής Hurriyet.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η οποία μεταφέρει το ρεπορτάζ των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, της διέψευσαν ότι συνέβη το περιστατικό.

Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου σε σχόλιο του σχετικά με το περιστατικό ανέφερε πως τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, ωστόσο δεν παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο.

«Λειτουργήσαμε προειδοποιητικά – αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε» σημείωναν και πρόσθεταν ότι το συμβάν δεν αξιολογείται ως μείζον γιατί δεν υπήρξε παράβαση. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως η νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας που εγκυμονεί όμως κινδύνους ατυχήματος.