«Περιπολικά δεν βλέπουμε στην περιοχή μας, μόνο τα παιδιά της ΔΙΑΣ κυκλοφορούν πού και πού. Ομως τις βραδινές ώρες και τα ξημερώματα δεν πρέπει να υπάρχει ικανοποιητική αστυνόμευση. Αλλωστε έχουμε ακούσει και για άλλους επιχειρηματίες στις γειτονιές μας ότι έχουν πέσει θύματα ληστείας», περιγράφει στα «ΝΕΑ» για την περιοχή του Ασπροπύργου η κόρη του 70χρονου επιχειρηματία, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με τέσσερις κουκουλοφόρους (ο ένας κρατούσε Καλάσνικοφ) έξω από την εταιρεία του στη θέση Αγιος Γεώργιος.

Ο ιδιοκτήτης επιχείρησης με χωματουργικά μηχανήματα Σπυρίδων Κυζιρίδης έζησε στιγμές αγωνίας χθες τα ξημερώματα όταν οι κακοποιοί τον αιφνιδίασαν αρχικά τρακάροντάς τον και έπειτα τον ακινητοποίησαν αρπάζοντάς του τελικά δύο τσάντες με λίγα χρήματα και προσωπικά και επαγγελματικά έγγραφα.

«Ευτυχώς ήταν ψύχραιμος και όλα τελείωσαν χωρίς να τον πειράξουν. Του φώναζαν συνέχεια να τους δώσει λεφτά και φορούσαν γάντια και κουκούλες, ενώ ο ένας κρατούσε το όπλο και ο άλλος ένα καδρόνι, κάτι σαν ξύλινο ρόπαλο», λέει η κόρη του και περιγράφει πώς έγιναν όλα: «Ο πατέρας μου ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητο έξω από την εταιρεία όταν τον εμβόλισε ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνδρες. Ο ένας έσπασε το τζάμι χρησιμοποιώντας το όπλο και τον έβγαλαν έξω με τη βία. Αρπαξαν τις τσάντες με τα χρήματα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το οποίο προσπάθησαν να πάρουν. Δεν ξέρουμε γιατί, αλλά το αυτοκίνητο τελικά οι κακοποιοί το άφησαν και εξαφανίστηκαν με το δικό τους».

Η οικογένεια δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο, ωστόσο «στην εταιρεία μάς κλέβουν συνέχεια. Οσον αφορά τη ληστεία εις βάρος του πατέρα μου, ίσως και να προηγήθηκε παρακολούθηση. Σε κάθε περίπτωση, ευτυχώς πήραν ό,τι ήθελαν χωρίς να γίνει τίποτα χειρότερο. Το σοκ ήταν έτσι κι αλλιώς μεγάλο για τον πατέρα μου. Μπήκε αμέσως στο γραφείο και ειδοποίησε την Αστυνομία».